Avustukset

Suomen Harrastajateatteriliitto tuki harkinnanvaraisesti hakemusten perusteella koronavirustilanteen takia vaikeaan taloudelliseen ahdinkoon joutuneita jäsenteattereitaan. Tiedote aiheesta tässä linkissä. Kriisirahasto oli tilapäinen harkinnanvarainen apu ja tarkoitettu vain äärimmäisessä hädässä oleville jäsenteattereillemme koronaviruksen aiheuttamaan merkittävään taloudelliseen ahdinkoon. Taloudellinen tilanne tuli hakemuksen yhteydessä todentaa vuoden 2019 tilinpäätöstiedoilla. Mukaan liitettiin lisäksi ajantasainen vuoden 2020 työbudjetti. Liitteeksi lisättiin vapaamuotoinen selostus ja perustelut taloudelliselle tuen tarpeelle.

Kriisirahaston tukea haettiin jäsenintraan kirjautuneena 26.4.2020 mennessä. Hakuaika on päättynyt.

Myönnetyt avustukset 28.4.2020.

 

Suomen Harrastajateatteriliitto tukee jäsenteattereidensa toimintaa tuotanto- ja koulutusavustuksilla.

Tuotantoavustuksia voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsennäyttämöt. Tuotantoavustuksia haetaan vuosittain 15.4. mennessä. Lomake avautuu tammikuussa.

HUOM! Jos teet hakemuksen mutta vallitsevassa tilanteessa suunnitelmat ovat muuttuvat, täytä hakemus päivitetyillä tiedoilla tai vedä hakemuksesi pois jos tuotanto on peruuntunut kokonaan. Ilmoita peruuntumisesta sht(at)shtl.fi

Tuotantoavustusta myönnetään esitysten tuotanto- ja palkkakustannuksiin. Avustusta ei myönnetä näyttämön perustoimintaan, kuten vuokriin, siivouksiin, laitehankintoihin tai elintarvikkeisiin. Avustusta hakevan esityksen ensi-ilta tai koulutus voi olla myös ennen haun päivämäärää. Kiinnittäkää huomiota talousarviota laatiessanne, että teille mahdollisesti myönnetty Suomen Harrastajateatteriliiton avustus on vain osa tuotoista.

Tuotantoavustusten lisäksi tukea voi saada jäsenteattereidemme kouluttautumiseen. Tukea voi saada hakemalle sitä lyhyillä perusteluilla koulutus- ja ohjaustoimikunnalta ympäri vuoden. Koulutus- ja ohjaustoimikunta tekee päätöksen hakemuksen perusteella. Tuen määrä on 375 € / teatteri ja tuen ehtona on, että koulutus järjestetään Suomen Harrastajateatteriliiton kautta.

Avustukset myöntää Suomen Harrastajateatteriliiton koulutus- ja ohjaustoimikunta.

 

TUOTANTO- JA KOULUTUSAVUSTUSHAKEMUS

LISÄTIETOJA

Tuontantoavustukset: Minna Ahlfors, minna.ahlfors@shtl.fi, puh. 050-917 0062

Koulutustuet, mari.saarinen@shtl.fi, puh.050 468 2138