Stenplockerskorna

Tarina naisvoimasta kalkkipölyn keskellä. Draama, jossa mausteina on huumori, laulu ja musiikki.
Stenplockerskorna (suom. ”Kivenpoimijattaret”) on uusi, Daniela Franzellin kirjoittama näytelmä, jonka musiikin on säveltänyt Riddo Ridberg ja jonka kantaesitys saa ensi-iltansa Paraisilla, Lillholmenin paviljongissa tiistaina 26.6.2018.

”Pienen kaivosyhteisön kalkkitehtaalla vallitsee 50-luvulla hyvät ajat. Töitä on, kehitys vie eteenpäin, ja kalkin kysyntä on suuri. Kivien lajitteluosastolla kaikki näyttäisi kuitenkin olevan entisellään. Kivenmurikat kolahtavat äänekkäästi, pudotessaan lajittelunauhalle, ja työnjohtajatar on yhtä kiukkuinen ja ärtynyt alaisilleen kuin ennenkin. Mutta yhtäkkiä pomo ilmoittaa, että uusi kivenpoimija on palkattu. Uusi kivenpoimija osoittautuukin raikkaaksi tuulenpuuskaksi kalkkipölyn keskelle, ja ennen kuin kukaan ehtii huomata hän onkin saanut vieritettyä kivet odottamattomaan suuntaan lajittelunauhalla.

Näytelmä on fiktiivinen kertomus siitä, kun Kivenpoimijat alkoivat vaatia oikeuksiaan. Se kertoo yhteenkuuluvaisuudesta, työtoveruudesta ja kateudesta. Se kertoo työn ilosta, huolimatta epäedullisista olosuhteista ja epäreiluista lähtökohdista, kiitollisuudesta siitä, mitä on saanut, samalla unelmoiden jostain paremmasta. Näytelmä kertoo siitä, kuinka tärkeää olisi yrittää löytää elämälle tarkoitus, vaikka välillä tuntuukin rankalta.”

Ruotsinkielinen kesänäytelmä.

Nimi: Stenplockerskorna
Kirjailija: Daniela Franzell
Ohjaus: Riddo Ridberg
Ensi-ilta: 26.06.2018
Milloin: 26.6-17.7.2018
Teatteri: Teaterboulage, Lillholmen, Tervsundintie 31, Parainen
Osoite:
Kotisivut: https://www.teaterboulage.fi