TABU

TABU on kertomus elämästä ahtaan yhteisön puristuksissa. Elämää varjostaa yksinäisyys, kyläläisten henkilökohtaiset tabut ja ahdasmielisyys. Toisaalta rakkauden kaipuun ja tragedian keskellä on olemassa myös aitoa välittämistä, elämäniloa ja mustaa huumoria.

Näytelmä pohtii uskonnon merkitystä ihmisen elämässä, rakkauden ja moraalin ikuisia kysymyksiä sekä sitä, miten jokainen muokkaa oman todellisuutensa ja näkee oman tarinansa totuutena.
Teatteri Kultsan ensi-illassa 24.2.2018 nähdään alkuperäiseen Timo K. Mukan romaaniin pohjautuva Tuija Pihkasen uudelleen dramatisoima ja ohjaama TABU. Näytelmän keskiössä on yksi tarina, joka kerrotaan neljästä eri näkökulmasta. Perustarinassa teini-ikäinen tyttö tulee raskaaksi vanhemmalle, hurmoshenkiselle miehelle, jolla on samanaikaisesti suhde tytön äitiin. Miltä tarina näyttää, kun se kerrotaan nuoren, viattoman ja yksinäisen tytön näkökulmasta? Entä miten tarina muuttuu, kun kertojana on surusta ja rakkauden kaipuusta kärsivä äiti? Renkimies Ojasen, ”Kristus-Perkeleeksikin” kutsutun, versio tapahtuneesta näyttää hyvin toisenlaiselta kuin naisten tarinat. Hurskaan ja ahdasmielisen kyläyhteisön näkökulma on jälleen erilainen.

Nimi: TABU
Kirjailija: Timo K Mukka
Ohjaus: Tuija Pihkanen
Ensi-ilta: 24.02.2018
Milloin:
Teatteri: Teatteri Kultsa
Osoite: Käenkuja 6-8
Kotisivut: http://www.teatterikultsa.fi