Harrastajateatterikesä

Harrastajateatterikesä on laadukas, korkeatasoinen ja intiimi harrastajateatteriryhmien kohtaamis- ja kehittymisfoorumi. Festivaali haastaa teattereita kehittymään vuosi vuodelta. Se tuo esiin valtakunnallisesti korkeatasoista harrastajateatteria – esityksiä, joilla on tarkoitus ja jotka on tehty suurella sydämellä.

Tapahtuman esiraati valitsee hakemusten tallenteen perusteella vuosittain mukaan 6 ryhmää. Tapahtumaviikonloppuna esitykset saavat palautetta raadilta, johon kuuluu 2–3 henkilöä. Esiraatiin ja raatiin valitaan henkilöitä, joilla on vankka tarttumapinta harrastajateatteriin, vahva asiantuntemus teatterista sekä aito tahto kehittää harrastajateatteria. Raati jakaa tapahtuman päätteeksi kunniamainintoja ja palkitsee ansioituneimpia esityksiä oman linjansa mukaisesti yhteensä 1 000 eurolla.

Ensimmäisessä Jyväskylän tapahtumassa lanseerattiin myös aktiivista keskustelua herättänyt ”Jälkilöylyt”-foorumi. Jälkilöylyissä yleisö pääsee keskustelemaan nähdyistä esityksistä tuoreeltaan esityksen jälkeen.

Tapahtumapaikkana Jyväskylän kaupunginteatteri

Esitykset nähdään pääsääntöisesti pienellä näyttämöllä, joka on nimensä mukaisesti pieni ja intiimi – siis loistava tila tehdä teatteria lähellä istuvalle yleisölle. Katsomopaikkoja on reilut 90. Tarpeen vaatiessa ja esityksen mahdollistaessa paikkamäärää voidaan kasvattaa noin sataan.

Yhteistyökumppaneina Harrastajateatterikesässä ovat pääjärjestäjän, Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa Jyväskylän kaupunginteatteri sekä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut.

Seuraavan kerran tapahtumaan pääsee hakemaan 5.2.-11.3.2018.  Ohjelmiston vuonna 2018 valitsee Tapani Kalliomäki. Tapahtuma järjestetään 17.-19.8.2018.

Harrastajateatterikesän omat tapahtumasivut löytyvät osoitteesta www.harrastajateatterikesa.fi.

Vuoden 2017 päätöstiedotteen pääset lukemaan täältä.