Uusi moottoritie on autoilijalle ilo mutta sen liepeillä asuvalle kauhistus. Ikioman maiseman pirstoutuminen horjuttaa uskoa tulevaisuuteen. Katajahaka tuhoutuu, jotta ohi ajavat säästävät 12 sekuntia. Pieni ihminen uhmaa suuria päätöksiä, ja vaikka usko horjuu, siirtävät toivo ja rakkaus vuoria. Tarina kertoo lämmöllä, miten syntyi palan yksityisyyttä säästänyt tien mutka. Kuka mutkan lopulta sai aikaan, vai saivatko kaikki?

Suvianne saa miehet miettimään, onko hän satua vai totta. Paavo on huolissaan tyttärestään ja maatilan tulevaisuudesta, uraa luova Sinikka tyttärestään ja Paavosta. Tuttujen ja tuntemattomien ajatukset ja teot törmäävät toisiinsa. Moottoritien vastustus on pelkkää puhetta ja kahvinjuontia, kunnes juhannusyön hiljaisuuden rikkoo räjähdys sottaisin seurauksin. Loppu on kuin kesäilta: onnellinen, vaikka hiukan haikea.

Draamakomediassa on neljä mies- ja kolme naisroolia sekä kaksi roolia, joita ei ole sidottu sukupuoleen. Noin puolet roolihenkilöistä on keski-ikäisiä ja puolet nuoria aikuisia.

Tiedustelut ja teksti:
Hannu Känkänen
040-5349082
hannu.kankanen@gmail.com