KILO ILMAISTA KAHVIA

Komedia keski-ikäisille

Synopsis

Mäkinen menee autoliikkeeseen hakemaan kiloa ilmaista kahvia. Se on mainoksessa luvattu jokaiselle uutuusmallin koeajon suorittaneelle asiakkaalle. Myyjä huomauttaa, että Mäkisen autoa ei ole katsastettu. Koska poliisin tehoratsia on päällä, myyjä neuvoo Mäkiselle kiertotien katsastusasemalle.

Metsätiellä Mäkinen ajaa kanan päälle. Tipumies pakottaa hänet korvaukseksi töihin. Mäkinen karkaa paikalta huomaamatta, että tipumiehen 17-vuotias tyttö on piiloutunut hänen autonsa takapenkille. He käyvät keskustelun seksistä.  Tyttö käy tien varressa pissalla sillä aikaa, kun Mäkinen soittaa vaimontekeleelle.

Katsastuskonttori on mennyt kiinni. Mäkinen pidätetään huoltoasemalla, koska hän käyttäytyy hermostuneesti ja paita on veressä. Poliisi ei usko, että se on kanan verta. Mäkinen joutuu yöksi putkaan odottamaan laboratorion analyysiä.

Sellikaverikseen Mäkinen saa Suomen tunnetuimman ohikävelijän. Mies on esiintynyt avustajana sadoissa tv-ohjelmissa ja jokaisessa kolmessa Tuntematon sotilas- elokuvassa. Aamulla Mäkinen haetaan sellistä.  Tipumies on tehnyt ilmoituksen tyttärensä katoamisesta. Mäkistä syytetään tytön raiskauksesta ja murhasta. Mäkisen vaimontekele rientää avuksi, mutta auttaako se?

Rooleja yhdeksän, miehiä kuusi, naisia kolme (jos poliisi on nainen).  Näytelmän rakenne sallii myös kaksoisroolituksen. Tapahtuu kesällä. Sivuja on 65. Kirjoittaja on valmis muokkaamaan tekstiä työryhmän kanssa.

Tietoja kirjoittajasta: Jussi Niilekselä on kirjoittanut useita kuunnelmia mm. Vastarannan kiiski, Maailmanrannan mies; näytelmiä mm. Hei elämää, eikä mittään kituelämää! Elämän keinot. Televisio-sarjoja mm. Kotirappu, Pari sanaa lemmestä.

Hän on ohjannut lukuisia televisiosarjoja. Yllämainittujen lisäksi mm. Häräntappoase, Hyvien ihmisten kylä, Trasselirakastaja, Paavo ja Raili, Antiikkieno. Hän on ohjannut myös jaksoja Elämän suolasta, Siperian nerosta, Kotikadusta, Lehmän vuodesta, Uudesta päivästä.

 

Tiedustelut käsikirjoituksesta KILO ILMAISTA KAHVIA osoitteeseen niilesjussi@gmail.com