TRILOGIA VIRKAMIES JOKISESTA

(kolme itsenäistä näytelmää, joista voidaan tehdä myös yhteensä yksi näytelmä):

1. KUNNON VIRKAMIÄS JOKINEN (Komedia)

Jokinen työskentelee yhteispalvelupisteessä, jossa hoidetaan maistraatin, verotoimiston, poliisin ja työvoimatoimiston asioita. Hän samaistuu mieluusti James Bondiin, jo matka työpaikalle voi olla hengenvaarallinen. Tehtävissään Jokinen joutuu moniin haastaviin tilanteisiin, mm. synnytykseen. Kaikista hän selviää bondimaisen tyylikkäästi, luultavasti myös virkamatkasta Helsinkiin. Rakkaudeltakaan ei Jokinen välty.

2. VIRKAMIÄSTÄ VIÄRÄHÄN (Komedia) ensiesitys Onnelan kesäteatterissa 2013.

Jokinen menee naimisiin. Isänsä on ollut äidin mukaan isyyslomalla koko Jokisen elämän ajan. Jokisen äiti nuortuu merkillisesti, tekohampaat pitää uusia ja rollaattori saa lähdön. Polttarit Jokiselle totta kai vietetään. Hääyössä on jotain outoa, mitä Jokisen äiti ei oikein ymmärrä ja sulata. Tuore avioelämä vaatii terapeuttia, koska Jokisen aikoinaan tekemän virkamatkan aiheuttamiin kysymyksiin tarvitaan vastauksia.

3. ASENNETTA VIRKAMIÄHET, ASENNETTA! (Komedia) ensiesitys Onnelan kesäteatterissa 2014.

Jokisen isä on palannut koko Jokisen elämän ajan kestäneeltä isyyslomaltaan ja äiti on saanut yllätysperinnön Nigeriasta, minkä avulla perustaa hyvinvointiyrityksen. Yrityksen ”koekaniineina” ovat yhteispalvelupisteen virkailijat. Jokisen on sovitettava yhteen virkamiestyönsä sekä aviomiehen ja tuoreen isän tehtävät. Johtajalta on vaimo lähtenyt eskimon matkaan. Uusi sijainen pyörittää johtajaa mielensä mukaan, mikä aiheuttaa närää muissa. Vaan löytyykö näiltä kovin naisten vallassa olevilta miehiltä viimein sitä oikeaa asennetta?

IMPI, AUVO JA LEMMEN TYRSKYT (Komedia) ensiesitys Onnelan kesäteatterissa 2016.

Impin ja Auvon persoonat tulevat esiin jo lapsuuden leikeissä. Pari tapaa uudelleen aikuisiällä maatalousnäyttelyissä olevan IEVA-koneen avulla, mistä alkaa vuosisadan romanssi tämän suorasukaisen parin välillä. Impin dementoitunut äiti ja epäilyksiä kylvävä naapuri aiheuttavat ongelmia. Kihlajaisjuhlissa, joissa samalla juhlistetaan Auvon ripille pääsyä, pastorikin saa vettä niskaansa. Auvo on unohtanut kertoa käväisseensä nuorena naimisissa. Silloinen vaimo lienee hoitanut avioeron?

Lisätiedot ja kyselyt:

0503413502 / Maija-Liisa Isosomppi