Kantaesityspalkinto

Kantaesityspalkinnon tarkoituksena on kannustaa näyttämöitä tuottamaan uusia kotimaisia näytelmätekstejä. Palkinto on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään näytelmän esittäneelle teatterille. Palkinto perustuu näytelmätekstiin, ei itse esitykseen. Tekstin pitää olla kirjoitettu näytelmäksi – se ei siis voi olla dramatisointi, eikä käännös muusta kielestä.

Kilpailuun voivat osallistua seuraavaksi vuonna 2019 kantaesitetyt näytelmät, jotka on kantaesitetty Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterissa.

Vuoden 2020 Kantaesityspalkinnon saajan valitsee näyttelijä ja ohjaaja Eija-Irmeli Lahti.

Kantaesityspalkintoa haetaan sähköisellä hakemuksella. Huomioithan että hakemuksen jättämistä varten tulee olla kirjautuneena jäsenteatterin tunnuksilla sivustolle. Hakemuksessa ilmoitetaan tekstin ja sen kirjoittajan nimi, näyttämö ja yhteystiedot (puhelin, sähköposti), yhteyshenkilön tiedot (puhelin, sähköposti) ja ensi-illan päivämäärä. Hakemuksen liitteeksi lähetetään samalla lomakkeella näytelmäteksti PDF – muodossa ja sivunumeroituna.

HAKUAIKA 1.11.2019-15.1.2020

HAE PALKINTOA (lomake avoinna hakuaikana jäsenintraan kirjautuneena)

 

Vuoden 2019 Kantaesityspalkinnon saajaksi on valittu Raahen Teatteri näytelmällä Kahavia! Kahavia! Näytelmän on kirjoittanut Pauli Ylitalo. Valinnan teki Päivä Hammarén-Jokela.

Vuoden 2018 Kantaesityspalkinnon saajaksi valittiin Teatteri Kyröön näytelmä VAPAUDEN HINTA. Kirsti Manninen ja Jussi-Pekka Aukia. Valinnan teki Seppojuhani Ruotsalainen.

Vuoden 2017 Kantaesitykseksi valittiin Katja Hakalan Teatteri Pystymehtälle kirjoittama ja ohjaama Kultamaan kutsu, kotimaan kaipuu -näytelmä. Valinnan teki Liisa Kosonen.

 

LISÄTIETOJA

Mari Saarinen, mari.saarinen@shtl.fi, puh. 050-4682138