Kantaesityspalkinto

Kantaesityspalkinnon tarkoituksena on kannustaa näyttämöitä tuottamaan uusia kotimaisia näytelmätekstejä. Palkinto on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään näytelmän esittäneelle teatterille. Palkinto perustuu näytelmätekstiin, ei itse esitykseen. Tekstin pitää olla kirjoitettu näytelmäksi – se ei siis voi olla dramatisointi, eikä käännös muusta kielestä.

Kilpailuun voivat osallistua edellisenä vuonna kantaesitetyt näytelmät, jotka on kantaesitetty Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterissa.

Vuonna 2017 valitsijana toimii toimittaja Liisa Kosonen.

Vuoden 2016 kantaesitysten hakuaika on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

Vuoden 2016 Kantaesityspalkinto Katja Hakalan Teatteri Pystymehtälle kirjoittamalle ja ohjaamalle Kultamaan kutsu, kotimaan kaipuu -näytelmälle.

Seuraavan kerran palkintoa voi tavoitella tammikuussa 2018.

 

PALKINNON HAKEMINEN

Kantaesityspalkintoa haetaan sähköisellä hakemuksella. Hakemuksessa ilmoitetaan tekstin ja sen kirjoittajan nimi, näyttämö ja yhteystiedot (puhelin, sähköposti), yhteyshenkilön tiedot (puhelin, sähköposti) ja ensi-illan päivämäärä. Liitteeksi lähetetään näytelmäteksti postitse nidottuna ja sivunumeroituna viimeistään 31.1. (kantaesitystä seuraavana vuotena). Huom! Käsikirjoituksia ei palauteta.

HAE PALKINTOA

Lähetä näytelmäteksti postitse osoitteeseen:

Mari Saarinen

Lehtotie 6, 43100 Saarijärvi

LISÄTIETOJA

Mari Saarinen, mari.saarinen@shtl.fi, puh. 050-4682138