Kantaesityspalkinto

Kantaesityspalkinnon tarkoituksena on kannustaa näyttämöitä tuottamaan uusia kotimaisia näytelmätekstejä. Palkinto on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään näytelmän esittäneelle teatterille. Palkinto perustuu näytelmätekstiin, ei itse esitykseen. Tekstin pitää olla kirjoitettu näytelmäksi – se ei siis voi olla dramatisointi, eikä käännös muusta kielestä.

Kilpailuun voivat osallistua edellisenä vuonna kantaesitetyt näytelmät, jotka on kantaesitetty Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterissa.

Palkinnon vuodelle 2018 vuoden 2017 kantaesityksistä valitsee näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja (TeMe/STOD) Seppojuhani Ruotsalainen. Seppojuhani on toiminut kirjallisuusalan läänintaiteilija 1973-1977 Mikkelin läänissä ja näyttämötaiteen ohjaavana läänintaiteilijana 1986-1991 Hämeen läänissä. Lisäksi Seppojuhani on kirjoittanut yli 60 näytelmää, ja ohjauksia on kertynyt yli 150.
Hän on myö opettanut draaman kirjoittamista muun muassa Tampereen yliopistossa ja Kirjoittajaopistossa Mikkelissä 1980-luvulla sekä toiminut Suomen Maakuntakirjailijoiden puheenjohtajana 1975-1977 sekä Keski-Suomen taidetoimikunnan puheenjohtaja 2013-2014.

PALKINNON HAKEMINEN (Hakuaika on päättynyt 15.1.2018).

Kantaesityspalkintoa haetaan sähköisellä hakemuksella. Huomioithan että hakemuksen jättämistä varten tulee olla kirjautuneena jäsenteatterin tunnuksilla sivustolle. Hakemuksessa ilmoitetaan tekstin ja sen kirjoittajan nimi, näyttämö ja yhteystiedot (puhelin, sähköposti), yhteyshenkilön tiedot (puhelin, sähköposti) ja ensi-illan päivämäärä. Hakemuksen liitteeksi lähetetään samalla lomakkeella näytelmäteksti PDF – muodossa ja sivunumeroituna.

HAE PALKINTOA (lomake avoinna hakuaikana)

Vuoden 2017 Kantaesitykseksi valittiin Katja Hakalan Teatteri Pystymehtälle kirjoittama ja ohjaama Kultamaan kutsu, kotimaan kaipuu -näytelmälmä

 

LISÄTIETOJA

Mari Saarinen, mari.saarinen@shtl.fi, puh. 050-4682138