Ääni, liike ja improvisaatio – ilmaisua vahvistamassa

Kurssilla tuetaan osallistujien ilmaisun kehittymistä yksilölliset lähtökohdat huomioiden. Kurssisisältö koostuu erilaisista improvisatorisista harjoitteista. Ne käsittävät muun muassa seuraavia osa-alueita; fyysinen roolinrakentaminen, sanaton vuorovaikutus, kollektiivinen ääni-improvisaatio, mimiikka, verbaalinen improvisoitu kohtaustekniikka. Kurssilla on kolme vetäjää, jotka tuovat kukin oman tulokulmansa kurssille. Kurssilaiset saavat ohjaajilta kannustavaa ja yksilöllistä palautetta. Kurssi painottaa tekemistä oppimiseen reittinä. Harjoitteiden tavoitteista keskustellaan yhdessä peilaten niitä osallistujien kokemuksiin. Kurssi sopii niin edistyneelle-, kuin aloittelevallekin esiintyjälle.

JOUKO MYLLYOJA (s. 1971) on helsinkiläinen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK). Myllyoja on työskennellyt teatterin kentällä ohjaajana, näyttelijänä ja kouluttajana. Tällä hetkellä hän opiskelee Taideyliopistossa soveltavan ja osallistavan taiteen erikoistumiskoulutuksessa. Teatterin ohella Myllyoja työskentelee tulevaisuuden tutkimuksen parissa, jossa hänen erityisosaamisensa koostuu uuden ymmärryksen ja tiedon tuottamiseen tähtäävien prosessien muotoilusta ja fasilitoinnista.

JOUNI NURMINEN (s. 1961) on helsinkiläinen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK). Hän on toiminut vuodesta 1994 enimmäkseen harrastajakentässä ohjaajana, näyttelijänä ja näytelmäkirjailijana. Kokopitkiä harrastajateatteriohjauksia hän on tehnyt 25 – viimeisimpänä Vuosaaren kesäteatterin omaan käsikirjoitukseen perustuva ”Velka”. Hän on opettanut ja harjoittanut aktiivisesti perinteistä draamaa, improvisaatiota, tarinateatteria ja soveltavia draamamenetelmiä.

EEVA SILJAMÄKI (s. 1976) on helsinkiläinen musiikin monialainen ammattilainen (kuoronjohtaja, laulaja ja säveltäjä) sekä väitöstutkija. Häntä kiinnostaa uusien menetelmien ja pedagogiikan kehittäminen taiteen, oppimisen ja tiedon luomisen rajapinnalla. Hän on tehnyt moniammatillista yhteistyötä psykologin ja fysioterapeutin kanssa yhdistäen kuorolaulamista, improvisaatiota ja vuorovaikutustaitojen harjoittamista sosiaalisen jännityksen hallintakeinojen oppimiseen.

Kurssi pidetään Tukkateatterin tilassa, osoitteessa Laukontori 12, Tampere.

 

Aika: 2.-3.3.2019 klo 10-16.15 la-su
Paikkakunta: Tampere
Kouluttaja: Jouko Myllyoja, Jouni Nurminen ja Eeva Siljamäki
Ilmottautuminen päättyy: 13.2.2019
Hinta/hlö: 85€