Samana viikonloppuna toteutetaan Improvisaation kokonaisuus, jossa edetään I-tason improvisaation perusteista II-tasolle sujuvasti mukavassa, turvallisessa ja rennossa ilmapiirissä. Kurssiviikonloppuun voi osallistua jo alkeiden taitaja niinkuin myös aivan ensimmäistä kertaa impron tai näyttelijäntyön pariin heittäytyvä.

Improvisaatio I
Improvisaation alkeiskurssilla pääset tutustumaan teatteri-improvisaation maailmaan. Kurssi antaa lisää spontaaniutta elämääsi, uskallusta heittäytyä joustavasti eri tilanteisiin, työkaluja itsen ja toisen hyväksymiseen, sekä yleiskuvan improvisaatioteatterin eri osa-alueista. Turvallisessa ryhmässä ja ammattitaitoisessa ohjauksessa saat päästää irti itsekritiikistä ja pitää hauskaa mukavien, pikku hiljaa etenevien harjoitusten muodossa. Tule mukaan harjoittelemaan läsnäoloa positiivisessa ympäristössä ja saamaan lisää iloa elämääsi!

Sisältö:
* improvisaation perusteet (kuten tarjousten tekeminen ja vastaanottaminen, kuunteleminen ja reagointi, heittäytyminen, assosiointi ja mokaamisen hyväksyminen)
* Luottamus, läsnäolo
* Ryhmässä tekeminen
* Kohtaustyöskentelyn idea
* Hauskanpito
* Impron pääelementtien esittely: (tarina, hahmot, status, miimi, fyysinen teatteri, tunteet)

Improvisaatio II
Improvisaatio 2-kurssilla syvennetään ensimmäisen kurssin sisältöjä, tarkastellaan improvisoituja hetkessä syntyviä kohtauksia ja löydetään erilaisia työkaluja rakentaa  ja kertoa tarinoita, joita ei ole kirjoitettu etukäteen. Kurssilla sukelletaan syvemmälle tarinankerronan, hahmonrakennuksen, statusten, tunnetyöskentelyn ja miimin maailmaan ja

Sisältö:
* kahden hengen kohtaukset
* Kaikkien osa-alueiden syventäminen
* Luottamus, läsnäolo
* Omien ideoiden rohkea esilletuonti
* Muiden ideoihin tarttuminen, niiden tukeminen ja eteepäinvieminen
* Kuuntelemisen ja reagoinnin tärkeys

 

Kurssi pidetään yhteistyössä Raahen Teatterin kanssa, Raahen Teatterin tiloissa. Lisätietoja toimitetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

 

HUOM! Kurssille on mahdollista saada OPINTOSETELI -tukea, jonka myöntää Kansalaisfoorumi.

Aika: 30.-31.3. la klo 12-19 ja su klo 9-16
Paikkakunta: Raahe
Kouluttaja: Kaisa Kokko
Ilmottautuminen päättyy: 3.3.2019
Hinta/hlö: 85€/hlö