Tiivis katsaus klovnerian perusteisiin. Mitä on klovni -mielentila ja miten löydän sen? Kurssin aikana teemme harjoitteita, joilla pyrimme löytämään/syventämään klovni-mielentilaa, mikä on kaiken klovnerian perusta. Se on hyväksyvä, utelias, ja alati muuttuva tila, jossa klovni herää ja alkaa toimimaan. Emme pyri ensisijaisesti olemaan hauskoja, vaan olemaan läsnä itsessämme, mitä ikinä punainen nenä meissä nostaakin esiin. Klovneria perustuu läsnäoloon, kontaktiin ja kontrollista irtipäästämiseen, vapauteen. Taitoihin, joita tarvitsemme jokapäiväisessä elämässä. Kurssi on suunnattu kaikille klovneriasta kiinnostuneille, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Kurssi soveltuu myös henkilöille, jotka haluavat syventää itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja.

Saija Jäntti on teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), joka on erikoistunut klovneriaan, improvisaatioon ja fyysiseen teatteriin.  Hän on yksi helsinkiläisen tutkivan klovnerian Clownbeat -ryhmän perustajajäsenistä. Saija korostaa opetuksissaan läsnäolon taitoa erilaisilla mindfulness- tekniikoilla.

Koulutus pidetään Kulttuuriareena 44:n tiloissa, osoitteessa Kauppakatu 44, Kuopio 11.30-16.30 la ja su. Yhteistyökumppanina kurssia järjestää Suomen Nuorisoseurojen Pohjois-Savon aluetoimisto. Kurssista lähetetään lisätietoja ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

OPINTOSETELI

Tämä peruskurssi järjestetään Kansalaisfoorumin tuella. Eläkeläisten, työttömien, maahanmuuttajien, alhaisen pohjakoulutuksen omaavien, oppimisvaikeuksia kokevien ja 63 vuotta täyttäneiden on mahdollista saada kurssimaksuun  37,50 euron opintosetelietu.

Ilmoittaudu normaalisti kurssille ja hae etuutta saman tien ottamalla yhteyttä sähköpostitse lyhyillä perusteluilla mari.saarinen@shtl.fi

Jos olet hakukelpoinen saat tämän jälkeen jatko-ohjeet tuen saamiseen. Huom! Tuettuja paikkoja on rajattu määrä.

Aika: 3.-4.11.2018 klo 11.30-16.30 la ja su
Paikkakunta: Kuopio
Kouluttaja: Saija Jäntti
Ilmottautuminen päättyy: 11.10.
Hinta/hlö: 75€/hlö