Petroskoin Konservatorioon haetaan 10:tä suomalaista näyttelijäopiskelijaa syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen. Opetuskieli on suomi, englanti ja venäjä, josta on hyvä osata aluksi vain perusteet. Koulutus on nelivuotinen ja korkeakoulu. Hakua on jatkettu 10.7. asti.

PETROSKOIN GLAZUNOVILLE NIMETTY VALTIONKONSERVATORIO

(päiväopiskelu)

Tutkinto – draama-  ja elokuvanäyttelijä

Opiskelun kesto – 4 vuotta

Opiskelu on maksullinen.

VALINTAKOKEIDEN OHJELMA ULKOMAALAISILLE HAKIJOILLE

Huomio! Suomen kansalaisille valintakokeet ovat suomen kielellä.

  1. Näyttelijäntaide (3 vaihetta)
  2. Haastattelu

NÄYTTELIJÄNTAIDE

Ensimmäinen vaihe. Hakija esittää muutaman kirjallisuusteoksen: faabelin, runon, proosan, monologin. Hakijan valittujen teosten ei saa olla pitkiä. Kokeessa arvioidaan esittävän teoksen syvyyden ymmärtämistä ja kyky kiinnostuttaa kuuntelijoita.  Myös kiinnitetään huomiota ajattelun laaja-alaisuuteen, mielikuvitukseen, tunneilmaisuun, huumorin tai draaman ymmärtämiskykyyn.

Toinen vaihe. Kiinnitetään huomioita hakijan musikaalisuuteen, rytmintajuun, plastiikkaan. Hakijan on esitettävä laulu ja tanssi (valitsee itse).

Kolmas vaihe.  Näyttämöllisen tilanteen esittäminen (teema tarjotaan).

Huomautus: Hakijalla ei saa olla ääni- tai puhevikoja.        

HAASTATTELU

Suullisessa haastattelussa arvioidaan hakijan kulttuuritaso. Haastattelussa huomioidaan myös hakijan nykyinen teatterielämän tuntemus.

Huomautus. Vuoden 2018 touko- ja kesäkuussa konservatorio järjestää ohjausta hakijoille, tieto paikasta ja ajasta löytyy konservatorion internetsivulta. Myös hakijat saavat lähettää mahdolliset kysymykset kirjallisesti.

Lisää tietoa täältä, täältä, ja täältä.(avautuu uuteen ikkunaan).