SPOTTI – Lasten teatteripäivät

SPOTTI kutsuu kaikki lapset esiintymään lasten teatteripäiville! Tapahtuma järjestetään joka 2. vuosi Riihimäellä. Kaikki lasten ja nuorten teatteriryhmät sekä muut teatterin ystävät ovat tervetulleita tapahtumaan ympäri Suomen.

Edellinen SPOTTI järjestettiin pääsiäisenä 20.-21.4.2019 Riihimäellä. Mukana oli seitsemän kotimaista teatteriryhmää ja yksi ryhmä Unkarista saakka, eli yhteensä kahdeksan esitystä. Seuraavan kerran SPOTTI järjestetään 8.-9.5.2021 Riihimäellä.

Harrastajateatteriliitto on järjestänyt SPOTTI – Lasten teatteripäiviä jo 42 vuotta. Ensimmäinen lapsiteatterikatselmus järjestettiin 20.–21.5.1978 Tampereella, ja siitä lähtien SPOTTI:a on vietetty kahden tai kolmen vuoden välein. Vuodesta 2002 lähtien tapahtumapaikaksi on vakiintunut Riihimäen kaupunki. SPOTTI järjestetään yhteistyössä Riihimäen kaupungin kulttuuritoimenRiihimäen Nuorisoteatterin ja Riihimäen Teatterin kanssa. Tapahtuman yhteydessä on useamman kerran järjestetty myös Riihimäen kaupungin pääsiäisjuhla.

SPOTIN ohjelmaan kuuluu perinteisesti lasten huikeiden teatteriesitysten lisäksi opettavaisia ja kiinnostavia teatterin maailmaan liittyviä työpajoja, värikäs aloituskulkue läpi Riihimäen kaupungin, iloinen avajaistapahtuma, hauska ja vauhdikas lauantai-illan disco sekä juhlallinen lopetustilaisuus.

Spotti Lasten Teatteripäivät