Tiedote 28.1.2018

Tuoli tuli! Tikkurilan Teatteri voitti Työväen Näyttämöpäivien yleisöäänestyksen Mikkelissä

Tikkurilan Teatterin väki sai matkaansa uuden kalusteen sunnuntai-iltana Työväen Näyttämöpäivien päätöstilaisuudesta, kun Tyttö ja varis -esitys voitti festivaalin yleisöäänestyksen. Toiseksi eniten ääniä yleisöäänestyksessä sai Kajaanin Harrastajateatterin esitys Beowulf ja Grendel – musikaali Simasalin verisistä tapahtumista, ja kolmanneksi sijoittui tamperelaisen Legioonateatterin esitys Pelko pois, Rosemarie!

Yleisöäänestyksen kiertopalkintona toimii antiikkituoli, johon kunkin festivaalivuoden voittaja saa laittaa oman kaiverretun nimikylttinsä. Tyttö ja varis sai Mikkelissä erittäin arvostavan ja lämpimän vastaanoton niin yleisöltä, raatilaisilta kuin lehdistöltäkin.

”Esityksen päätteeksi koko katsomo nousee antamaan aplodeja. Lämpiön puolella puhutaan kylmistä väreistä ja maagisesta fiiliksestä. Kyllä hyvä teatteri on aina hyvää teatteria.”
– Laura Halonen / Länsi-Savo, 27.1.2018

”Carita Välitalon ohjaama tikkurilalaisten tulkinta Sirkku Peltolan monisävyisestä näytelmästä on teatteria parhaimmillaan. Kirjailijan ajatukset hyvin tavoittava, mutta omaääninen näkemys, joka liikuttaa ja hymyilyttää – molemmat reaktioita, jotka säteilevät lämpöä.”
– Rolf Bamberg / Demokraatti, 27.1.2018

Tyttö ja varis -näytelmän esitykset jatkuvat vielä helmikuussa viiden lisäesityksen verran Tikkurilan Teatterin ohjelmistossa. Sirkku Peltolan koskettavan näytelmän tulkitsevaan työryhmään kuuluvat ohjaaja Carita Välitalo, valosuunnittelija-lavastaja Pikku-Markku Tuominen, valoassistentti Kalle Kivimaa, puvustaja Aila Pelkonen, äänisuunnittelija-säveltäjä Ilya Zaytsev, sekä näyttelijät Nina Tikka, Marja Ristola, Markus Ukkola ja Timo Luotonen.

Tikkurilan Teatteri on Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatteri.

Kuvaaja Roosa Luhta