Suomen Harrastajateatteriliiton juhlavuosi huipentuu 5.-7.10.2018 Kuusamossa vietettävään TeatteriTapaus – viikonloppuun. TeatteriTapaus  kokoaa yhteen liiton harrastajateatterin tekijöitä. Vietämme aikaa yhdessä, tutustumme toisiimme ja luomme kontakteja teattereiden välille, opimme  eri teatterialueita käsittelevissä työpajoissa uusia asioita teatterityötämme varten,  ja juhlimme 70-vuotiasta järjestöämme yhdessä 70 vuotta täyttävän Kuusamon Näyttämön kanssa. Ohjelmassa on jäsenyhdistysten kokous, jossa teatterit valitsevat ehdolle edustajiaan liiton hallitukseen sekä liittokokouksiin.

TEATTERITAPAUKSESSA KOULUTTAUDUTAAN JA KOKEILLAAN UUTTA

Hannele Kauppisen johdolla tutustutaan äänenkäyttöön –sekä huoltoon ja näyttämölauluun pyrkien löytämään ne oman kehon voimavarat, jotka määrittävät äänen voimakkuutta, kestoa ja sointia.  Hannele Kauppinen on teatteri- ja musiikkialalla 35 vuotta toiminut teatterikorkeakoulusta valmistunut ohjaaja ja kouluttaja. Suomen Harrastajateatteriliiton tuottajan Mari Saarisen”Unelmien teatteri” –työpajassa taasen keskitytään unelmiin. Miltä teatterisi näyttäisi, jos kaikki olisi mahdollista? Miten unelmia päästäisiin konkreettisesti tavoittelemaan?

Oulun kaupunginteatterin johtajana toimineen Ahti Ahosen työpajassa tarkastellaan ohjaajan ja näyttelijän lähestymistapoja esityksen rakentamisessa. Kaisa Kokon kanssa puolestaan heittäydytään improvisaation maailmaan turvallisessa, rennossa ja hauskassa ilmapiirissä sekä osaavissa käsissä. Kaisa Kokko on improvisaatioteatterinäyttelijä ja -ohjaaja sekä vuorovaikutuskouluttaja.

Työpajoissa on vielä paikkoja jäljellä.

Työpajoihin voi nyt ilmoittautua hintaan 20€/hlö (käteismaksu paikan päällä, varaa tasaraha). Maksulla voi valita oman mielenkiintonsa mukaan 1-3 työpajaa/hlö. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja niitä on rajattu määrä.

Työpajat joihin voi ilmoittautua:

Laulaminen kohtauksissa ja tunnetiloissa 12.00-14.00 ( huom. aiempaa kokemusta laulamisesta tulee hieman olla) Hannele Kauppinen

Unelmien Teatteri klo 15.15-16.30 Mari Saarinen

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Työpajat järjestetään Kuusamo-opistolla.