Vuoden Harrastajateatteria haetaan jälleen. Palkintoa voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterit. Vuoden Harrastajateatteri saa palkinnoksi 1000 euron stipendin ja kunniakirjan sekä näkyvyyttä Suomen Harrastajateatteriliiton tiedotuksessa.

Harrastajateatterit saavat tehdä ehdotuksia palkinnon saajaksi perustellen esitystään lyhyesti ja ytimekkäästi. Ehdota vuoden harrastajateatteriksi teatteria, jonka taiteellinen kunnianhimo ja teatterin asema oman paikkakuntansa henkisenä vaikuttajana yleisön tai muun yhteistyön kautta on mielestäsi merkittävä. Teatterin toimintaa tulee tarkastella erityisesti palkinnonjakoa edeltävän vuoden ajalta.

Vuoden Harrastajateatterin 2018 valinnasta vastaa Suomen Harrastajateatteriliiton hallituksen jäsenistä koostuva työryhmä. Vuoden Harrastajateatteriksi haetaan sähköisellä lomakkeella jäsenintraan kirjautuneena. Jos tunnukset ovat hukkuneet ota yhteyttä sht@shtl.fi

Lisätietoa ja lomake löytyy täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Kantaesityspalkinnon tarkoituksena on kannustaa näyttämöitä tuottamaan uusia kotimaisia näytelmätekstejä. Palkinto on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään näytelmän esittäneelle teatterille. Palkinto perustuu näytelmätekstiin, ei itse esitykseen. Tekstin pitää olla kirjoitettu näytelmäksi – se ei siis voi olla dramatisointi, eikä käännös muusta kielestä.

Kilpailuun voivat osallistua edellisenä vuonna kantaesitetyt näytelmät, jotka on kantaesitetty Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterissa.

Voittajan valitsee näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja (TeMe/STOD) Seppojuhani Ruotsalainen Karstulasta.

Palkintoa haetaan sähköisesti jäsenintraan kirjautuneena. Jos tunnukset ovat hukkuneet ota yhteyttä sht@shtl.fi

Lisätietoa ja lomake löytyy täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).