KESÄTEATTERIKANSAN PALUU!

Mikä ihana kesä! Kesäteatterit tulivat takaisin kahden koronakesän jälkeen voimalla!

Suomalainen kesäteatterikulttuuri on kansainvälisestikin aivan ainutlaatuinen. Missään muualla maailmassa ei ole edes lähelle niin paljon kesäteattereita kuin Suomessa. Suomalaiset ovat ehdottomasti kesäteatterikansaa, kesäteattereissa käy yli miljoona katsojaa vuosittain.

Tänäkin kesänä olen saanut kiertää jäsenteattereissamme ympäri Suomea katsomassa ilahduttavia sydämellä tehtyjä esityksiä, missä on laitettu likoon sekä omat että naapurinkin paukut.

Sanna Saarela

Lavoilta uhkuva ilo ja innostus ovat olleet käsinkosketeltavia, monet ovat sanoittaneet jopa liikutuksen tunteita siitä, että jälleen päästään esiintymään ilman rajoituksia. Katsomossa istuessani olen aistinut yleisöstä sitä samaa, jopa hieman hurmiollista yhteen kuuluvuuden tunnetta. Tätä on kaivattu sekä lavalla että katsomossa.

Minäkin kuulun vahvasti kesäteatterikansaan ja rakastan meidän perinteistä ulkoilmateatteriamme. On ihmeellistä päästä nauttimaan jokaisen teatterin omanlaisesta tunnelmasta Suomen kesän tarjotessaan parastaan ympärillä. Harrastajateatterissa minua myös aina sykähdyttää teatteriporukan yhteenkuuluvuus, kannustava ilmapiiri ja kaikki ne onnistumisen kokemukset mitä yhdessä koetaan.  Näen myös ne kaikki talkootunnit mitä on vaadittu ja vaaditaan jokaisen esityksen pyörittämiseen ja haluan lausua suuren kiitoksen kaikille teille: Ilman talkootyötä ei olisi harrastajateatteriakaan!

Meille liitossa kesäteatterit ovat tärkeä osa toimintaa. Tavoitteenamme onkin suunnata palveluita myös spesifisti kesäteattereille. Viime kesästä saakka olemme suunnitelleet uutta kesäteatterisovellusta, mikä vihdoin julkaistaan tänä syksynä. Olemme aivan innoissamme voidessamme tarjota nykyaikaisen kanavan teattereille sekä katsojille löytää toisensa mahdollisimman vaivattomasti ja helposti. Odotamme innolla sovelluksen ilmestymistä ja toivomme että se päätyy kaikkien puhelimiin ensi kesään mennessä!

Mutta sitä ennen nauttikaamme kesäteattereista, moni esityskausi on vielä elokuussa hyvässä vauhdissa, joten ei kun katsomoon!

Sanna Saarela

Kirjoittaja on Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja