Avioliittosimulaattori

”Saako maajussi pitää morsiamensa”?
Jokijärven PÖLKKY -teatterin valloittaa kesällä 2020 Veera Niemisen esikoisromaaniin pohjautuva näytelmä AVIOLIITTOSIMULAATTORI. Käsikirjoituksen näytelmään ovat tehneet Veera Nieminen, Tommi Auvinen ja Seija Holma. Ohjauksesta vastaa Elsa Ruokangas.
Näytelmä on komediaa aiheesta, saako maajussi
pitää morsiamensa? Taustana on suomalainen maaseutu juuri nyt.
Avioliittosimulaattori kertoo pohjoiskarjalaisesta, iloisesta, vilkkaasta ja lörpöttelevästä Ainosta ja koillismaalaisesta Jussista, joka on Ainon vastakohta. Nuoret tapaavat sattumalta messuilla ja rakastuvat ensisilmäyksellä. Aino lupaa heti muuttaa kuukaudeksi Jussin luo, koeajalle. Entiset seurustelukumppanit jätetään saman tien ja aloitetaan yhteinen elämä.
Jussia hirvittää päästää Aino kotitilalleen, taloon, jossa kahvikupinkaan paikka ei ole vaihtunut Jussin äidin kuoleman jälkeen. Jussin lisäksi maatilalla asuu mm. Jussin omalaatuinen isä, Unto, ja eriskummallinen setä, Erkki. Talossa ei juurikaan puhuta keskenään ja jos puhutaan, ei siitä mitään selvää ota.
Lisämaustetta soppaan tuovat Ainon eronneet vanhemmat, jotka ovat hankkineet toisilleen lähestymiskiellon, mutta ilonpitoa se ei estä. Heissä riittää virtaa Koillismaalaisten ihmetellä, kun he saapuvat katsomaan millaiseen paikkaan heidän ainokaisensa on joutunut.
Yleisölle näytelmä tarjoaa hersyvää maalaiskomediaa.
Nimi: Avioliittosimulaattori
Kirjailija: Veera Niemisen
Ohjaus: Elsa Ruokangas
Ensi-ilta: 02.07.2021
Milloin: 2.7. ensi-ilta ja 14 esitystä heinäkuussa
Teatteri: Pölkky-teatteri
Osoite:
Kotisivut: https://www.jokijarvi.com