Kaaos

 
“On olemassa kaksi maailmaa… harmonian maailma ja kaaoksen maailma. Harmonian maailmaan on kätketty kaikki se rakkaus, järjestys ja hyvä olo. Mutta sen rinnalla on aina toinen; kaaoksen maailma. Siellä ovat kaikki ne heikkoudet, pelot, lapsuuden kärsityt vääryydet sekä käsittelemättömät asiat. Ja juuri silloin kun sitä kaikkein vähiten haluaisi, nämä kaksi maailmaa alkavat liukua toisiaan kohti. Syntyy kaaos.”
 
Sofia on peruskoulun opettaja, joka taistelee lakkautusuhan alla olevan koulunsa puolesta. Emmi on työnarkomaani toimittaja, jonka rakoileva avioliitto hajoaa palasiksi ylilyönnin seurauksena. Terapeutti ja aktivisti Julia rakastuu ja päätyy sopimattomaan suhteeseen asiakkaansa kanssa.
 
Työn, perheen ja suhteiden puristuksessa syntyy paine, joka saa elämän luisumaan käsistä ja lopulta räjähtämään. Syntyy Kaaos. Naisten voimana on kuitenkin luja ystävyys ja keskinäinen huolenpito. Raskaista hetkistä ja tiukoista tilanteista löytyy aina myös huumoria.
 
Kaaos on Mika Myllyahon kirjoittama ja Anumaaria Tullan ohjaama tragikomedia, joka kuvaa tarkkanäköisesti aikaamme ja sen vaatimuksia. Näytelmän teemat ovat tunnistettavia ja kaoottisuudessaan huvittavia, mutta myös syvältä riipaisevia. Näytelmässä kolme näyttelijää, Marjut Matala, Satu Nyqvist ja Silke Valkeinen, luovat lavalle päähenkilöiden Sofian, Julian ja Emmin lisäksi viitisentoista muuta hahmoa.
 
Esitysajat: https://www.huoneteatteri.fi/naytelma.php?naytelmat_id=451
Esitykset jatkuvat vuoden 2023 alkupuolella.
 
Liput: https://www.netticket.fi/information_plays.php?info_id=20774
 
Kesto noin 2 h sisältäen väliajan.
Suositusikäraja: 13 v.
 
Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy
Grafiikka: Riku Suonio
 

Nimi: Kaaos
Kirjailija: Mika Myllyaho
Ohjaus: Anumaaria Tulla
Ensi-ilta: 15.10.2022
Milloin: 15.10. - 4.12.2022
Teatteri: Jyväskylän Huoneteatteri
Osoite:
Kotisivut: https://www.huoneteatteri.fi/naytelma.php?naytelmat_id=451