L’art pour l’art – Taidetta taiteen vuoksi

 
Teatteriyhdistys Kulissin 40-vuotisjuhlavuosi päättyy neljästä mininäytelmästä koostuvaan teokseen, jonka ovat valmistaneet Kulissin 12-17-vuotiaat nuoret.
 
Miksi ihminen tekee taidetta? Mitä taide on? Osaavatko kaikki tehdä taidetta? Miksi taide on tärkeää?
 
L’art pour l’art. Taidetta, taiteen vuoksi.
 
Kulissin nuorten käsikirjoittamassa mininäytelmäkokonaisuudessa tutkitaan ajatonta teemaa. Neljä näytelmää kertovat tarinoita taiteen löytämisestä ja tekemisestä eri aikakausina. Klara rakastuu salaa maalaamiseen, Aukusti muuttuu tanssiessaan kuin toiseksi ihmiseksi, Sirkka löytää itsestään laulajan ja Elsa taistelee tietään teatteriin. Esteenä taiteen tekemiselle ovat perinteet, asenteet, taidemaailma ja toisinaan jopa oma itse. Ajasta, paikasta ja olosuhteista huolimatta päähenkilöitä yhdistää palava halu itsensä toteuttamiseen ja vapauteen sekä samanmielisten ihmisten kohtaamiseen.
 
Kulissin Näytelmäpajassa nuoret toteuttavat itse mininäytelmiä ideasta käsikirjoitukseen ja harjoitusten suunnittelusta ensi-iltaan. Marras-joulukuussa 2022 neljästä mininäytelmästä koostuva teos esitetään Nuorten taidetyöpajan teatteritilassa osoitteessa Matarankatu 6.
 

Nimi: L'art pour l'art - Taidetta taiteen vuoksi
Kirjailija: Työryhmä
Ohjaus: Anna Leino
Ensi-ilta: 25.11.2022
Milloin: 25.11.-16.12.2022
Teatteri: Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi ry
Osoite: Matarankatu 6, Jyväskylä
Kotisivut: http://www.kulissi.fi/