Muumio

 

”Mahtava! Mahtipontinen! Täysin päätön… ja kädetön! Tosi vanha, varmaan jotain 5000 vuotta. Olipas tuore. Outo, mutta elossa! Aivan jäätävä, ikuinen! Niin mikä tän nimi oli?”

 

Muun muassa näillä sanoilla Muumiota on kuvailtu. Ei käy kiistäminen. Huoneteatteri on tarttunut sellaiseen ilotulitelaatikkoon, että suojalasit ovat tarpeen. Pian Englannissa sataa kaatamalla, Egyptin taivaanrajan värjää oranssi kuu ja hautakammiot avautuvat.

 

Syvimmästä ja pimeimmästä Egyptistä pääsee valloilleen vanha kirous ja pääsemme mukaan kutkuttavalle kauhulla maustetulle matkalle, joka venyy ja vanuu, keikkuu kuin kamelin selkä ja saa nauramaan, kirkumaan, kiljumaan ja ulvomaan! Ja nauramaan. Egyptologi, lakimies, seikkailija, komisario, kaunis perijätär, 5000 vuotta vanha rakkautta janoava mies, ja mystisen kuningatar Teran hautakammio törmäävät toisiinsa mitä erikoisimmissa ja hilpeimmissä olosuhteissa. Niin ja tietenkin pari päätä irtoaa. Kuinkas muutenkaan.

 

Muumiossa vedetään yli kaikki perinteisen näytelmän elementit mitä vain yli voi vetää. Yleisö yllätetään jatkuvalla syötöllä ja kaikilla tulee olemaan hillittömän hauskaa. Niin yleisössä kuin näyttämölläkin.

 

Muumio perustuu löyhästi Bram Stokerin novelliin The Jewell of the Seven Stars ja se on kantaesitetty Englannissa vuonna 2014. Suomen kantaesitys nähtiin 2015 Kotkan kaupunginteatterissa. Huoneteatteri tarttuu vasta toisena teatterina suomessa Muumioon – tai Muumio Huonikseen. Hasnama!

 

Kuva: Jaakko Manninen
Suositusikäraja 12 vuotta
Liput: www.netticket.fi

 

Näytelmän oikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy

 

Nimi: Muumio
Kirjailija: Jack Milner (suom. Reita Lounatvuori)
Ohjaus: Ville Kiljunen
Ensi-ilta: 25.02.2022
Milloin: 25.2.-29.4.2022
Teatteri: Jyväskylän Huoneteatteri
Osoite:
Kotisivut: https://www.huoneteatteri.fi