Oton poluilla – runoilija, suomentaja, professori Otto Mannisen elämä

Teatteri Ilona esittää kolme näytöstä Oton poluilla -näyttämöteoksesta syksyllä 2022.
Oton poluilla on historiallinen matka Kangasniemellä syntyneen runoilija, suomentaja ja professori Otto Mannisen elämään. Tarina on pieni tiivistys tuotteliaan ja lahjakkaan älykön elämästä niillä poluilla, joissa hän kulki ja vaikutti, eli ja tunsi.

Näyttämöteoksessa matkataan Otto Mannisen (1872-1950) elämänpoluilla Kangasniemen Hokan Rasikankaalta Helsingin Kruunuvuorenkadulle näyttämöllisen kerronnan, Oton runojen, runsaan audiovisuaalisen materiaalin, tanssin ja musiikin kera. Teoksen filmimateriaalia on käyty kuvaamassa Helsingissä, Mikkelissä sekä Kangasniemellä mm. Otto Mannisen huvilasaaressa Rämiäisten Kotavuoressa. Mukana on myös aitoa kuva- ja filmimateriaalia Oton elämästä.
Näyttämöllä ja myös videoilla Otto Mannisena ja Anni Swanina nähdään Juho Ryhänen ja Päivi Halttunen. Oton polkua kerronnallisesti estradilla eteenpäin johdattavat Kimmo Pylvänäinen ja Susanna Manninen. Näyttämötekniikasta vastaa Tapio Hannikainen, tekniikka-assistenttina Anu Pylvänen.

Oton poluilla -näyttämöteosta voi suositella kaikille teatterin ystäville, Suomen kulttuurihistoriasta kiinnostuneille kuin myös esimerkiksi koululaisille opiksi Kangasniemen paikallishistoriassa ja merkittävästi valtakunnallisesti kirjallisuuskulttuurissa vaikuttaneesta merkkihenkilöstä.

Esitykset:
ke 28.9. klo 19
pe 30.9. klo 19
su 2.10. klo 13

Näytöspaikkana Kangasniemi-sali, Otto Mannisen tie 2, 51200 Kangasniemi.
Näytöksen kesto noin 1 h 15 min. Ei väliaikaa.

Peruslippu 12 €, ryhmälippu (minimi 10 hlöä/hlö) lapset alle 12 v. sekä eläkeläiset 10 € / henkilö. Suomen Harrastajateatteriliiton henkilöjäsenet 10 € / pääsylippu.

Varaukset 12.9.2022 alkaen ilonateatteri(at)outlook.com tai puh. 050 547 7827.
Lippuja myös Teatteri Ilonan lipunmyynnistä kunnantalon aulasta alkaen tunti ennen näytöksiä.
Linkki Oton poluilla-traileriin: https://youtu.be/RKZImqTFplI

Nimi: Oton poluilla - runoilija, suomentaja, professori Otto Mannisen elämä
Kirjailija: Pia Kärkkäinen-Hannikainen
Ohjaus: Pia Kärkkäinen-Hannikainen
Ensi-ilta: 28.09.2022
Milloin: 28.9.-2.10.2022
Teatteri: Teatteri Ilona
Osoite: Otto Mannisen tie 2, 51200 Kangasniemi.
Kotisivut: http://www.ilonateatteri.com