Philip Ridleyn Maailmankaikkeuden nopein kello

Lintujen valtaama hylätty tehdas keskellä neonerämaata. Ympäriltä murenevassa ullakkoasunnossa Kapteeni Tick taistelee rapistuvan kehonsa kanssa ja odottaa väistämätöntä. Hänen elämänkumppaninsa ja elättinsä, Cougar ”Puuma” Glass, on itsensäympärille kietoutunut tyhjäntoimittaja, joka ei suostu vanhenemaan. Ilmassa kihelmöi odotus ja sen täyttymys, kun Puuma on jälleen kerran viettämässä yhtä 19-vuotissyntymäpäiväjuhlistaan. Tällä kertaa yhteisen leikin panokset ovat kovemmat, kun Puuma on virittänyt ansan kunniavieraalleen, teini-ikäiselle Foxtrot Darlingille. Julmat syntymäpäiväjuhlat eivät kuitenkaan etene marssijärjestyksen mukaan, kun Foxtrotilla on mukanaan yllätys, tuore kihlattu Sherbet Gravel. Kostonhimoinen kuokkavieras tietää Puumasta synkän salaisuuden eikä aio jäädä makaabereissa juhlissa seinäkukkaseksi.

Maailmankaikkeuden nopein kello on tarina ajasta ja sen rajallisuudesta, toisaalta se kertoo narsismista ja äärimmäisestä hedonismista. Näytelmä on synkän kaunista ja julman hauskaa rakkauskauhua elämän ja kuoleman kysymyksistä ja maailmankaikkeuden kokoisesta ongelmasta olla yksin ja yhdessä.

Maailmankaikkeuden nopein kello (The Fastest Clock in The Universe) on kuvataiteilijana, kirjailijana ja elokuvaohjaajanakin tunnetun Philip Ridleyn (s. 1960) keskimmäinen osa epävirallisesti nimetystä “East End Gothic Trilogy”:sta. Se sai kantaesityksensä vuonna 1992 ja on omalta osaltaan käynnistänyt 90-luvun brittiläisen nykyteatterin uutta aaltoa. Neljännesvuosisadassa vain ajankohtaisemmaksi käyneet teemat Vakiopaineen teatteritilaan ohjaa jyväskyläläinen teatteriaktiivi Riku Suonio. Aiemmin hän on ohjannut AdAstralle muun muassa näytelmät Doloreksen tunnustus ja Vihan jumala.

Nimi: Philip Ridleyn Maailmankaikkeuden nopein kello
Kirjailija: Philip Ridley
Ohjaus: Riku Suonio
Ensi-ilta: 08.11.2019
Milloin: 8.11.-14.12.2019
Teatteri: AdAstra-teatteri
Osoite:
Kotisivut: https://www.adastrateatteri.fi