Reviisori – Kunnan koukkuja

”Ne ilmestyivät terassilleni pyytämättä ja yllättäen!”

Reviisori – Kunnan koukkuja on ajankohtainen komedia oman edun tavoittelusta, ahneudesta ja oman aseman väärinkäytöstä. Kun tähän lisätään kaupunkiin saapuva häikäilemätön tyhjäntoimittaja ja päättäjien sinisilmäisyys, saadaan aikaan keitos, josta ei puutu väärinkäsityksiä ja kommelluksia.

Alkuperäinen teksti on jo lähes kaksisataa vuotta vanha, mutta aihe on edelleen ajankohtainen. Näytelmän teemat toistuvat aina uudelleen, ja saavat meidät huomaamaan, kuinka vähän ihmisen luonto on muuttunut ajan saatossa.

Tänä kesänä sinulla ja ystävilläsi on mahdollisuus tulla nauttimaan tästä Jorma Böökin ohjauksesta Naissaaren Näyttämön ihanaan puistomaisemaan.

Tervetuloa nauttimaan miljööstä ja kunnan kiemuroista!

Ukrainalaissyntyinen Nikolai Gogol kirjoitti näytelmän Reviisori 1800-luvulla, mutta Naissaaren näyttämöllä tapahtumapaikkana on oman aikamme pieni keskisuomalainen kaupunki. Sen virkamiehistö saa tiedon, että EU-tarkastaja on saapumassa – ellei jo saapunutkin – tuntemattomana paikkakunnalle. Epäilykset alkavat kohdistua kaupungin hotellissa käytöksellään huomiota herättävään Erkkoon. Oman virka-asemansa menetyksen pelossa kaikki ryhtyvät liehittelemään ja lahjomaan häntä. Käynnistyy pyöritys vailla vertaa, joka paljastaa ahneuden, kierouden sekä valheen kuplassa sikiävän joukkohölmöyden.

Gogolin motto: Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on vino.

Näytelmä on farssillinen komedia, sopii n. 12 vuotiaasta ylöspäin. Esityksessä muutamia kirosanoja.

Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Nimi: Reviisori - Kunnan koukkuja
Kirjailija: Gogol - Aaltonen
Ohjaus: Jorma Böök
Ensi-ilta: 17.06.2022
Milloin:
Teatteri: Naissaaren Näyttämö Vaajakoski, Jyväskylä
Osoite:
Kotisivut: https://naissaarennayttamo.net/lippuvaraus/