SEILI – musikaali särkyneiden sydänten saaresta

Salon Teatterin syksyn päätuotantona nähdään Seili-musikaali. Näytelmä saa ensi-iltansa 12.9.2020 ja se jatkaa ohjelmistossa helmikuulle 2021 avaten Salon Teatterin 60-vuotisjuhlavuoden. Näytelmä sai kantaesityksensä Turun kaupunginteatterissa vuonna 2014.

Käsikirjoitus: Satu Rasila
Dramatisointi: Mikko Kouki
Musiikin sovitus: Jussi Vahvaselkä
Ohjaus: Pauliina Salonius

Seili on tarina pienestä yhteisöstä ja toivosta kohtuuttomien kohtaloiden keskellä. Seilin keskiössä on rakkaustarina, joka saa alkunsa, kun Sofia karkaa omista häistään ja rakastuu päätä pahkaa pakomatkallaan tapaamaansa Johannekseen. Monien tapahtumien seurauksena Sofia joutuu matkaamaan Seilin mielisairaalasaarelle, koska hänet todetaan hulluksi. Seilissä hän tutustuu muihin potilaisiin, joiden elämäntarinat liikuttavat ja saavat ymmärtämään, että kaikki Seiliin suljetut naiset eivät ehkä sittenkään ole hulluja.

Seili kertoo yksinäisyydestä ja kipeästä rakkauden kaipuusta, toivoa ylläpitävästä voimasta. Yhteisön voima ja tuki kannattelevat sen jäseniä, kun suljettu saari tukahduttaa kaiken muun sisäänsä. Seilissä aika menettää merkityksensä ja jäljelle jää vain tämä hetki – se on kaikki mitä on.

Tarinaa mukaillen Seiliin on valittu musiikkia suomalaisilta naisartisteilta. Seilissä kuullaan sovituksia muun muassa Jenni Vartiaisen, Anna Puun, Chisun, Emma Salokosken ja PMMP:n kappaleista. Musiikin sovituksen on tehnyt Jussi Vahvaselkä. Onni Larrin upea kuvamateriaali Seilin saarelta vie katsojan tarinan alkulähteille ja tuo teoksen lähemmäs katsojaa ennenkokemattomalla tavalla. Näytelmää tähdittävät Vuohensaaren kesäteatterin huippusuositusta Myrskyluodon Maijasta tutut Merita Seppälä, Roope Pelo ja Ami Aspelund.

Suosittelemme näytelmää yli 13-vuotiaille.

Laulujen harjoitus: Outi Ollila
Orkestrointi: Pasi Ketola
Koreografia: Marko Carlsson
Pukusuunnittelu: Taija Jokilehto
Maskeeraus: Anni Salomaa
Lavastus: Riku Suvitie
Valosuunnittelu ja videomapping: Timo A. Aalto
Kuvaus: Onni Larri, Jere Satamo, Mikko Pääkkönen
Graafinen suunnittelu ja editointi: Marcus Lindén

Rooleissa: Merita Seppälä, Roope Pelo, Jaana Joutsela, Ami Aspelund / Satu Lehtinen, Sanni Suvila-Nuutinen / Hannele Saari, Emmy Welin, Mira Lattu, Sonja Leino, Pasi Nikula, Nora Koivunen, Esa Lehtinen, Teppo Rantanen, Sari Koskela, Saila Rouhiainen

Lippuhinnat ja lisätiedot: https://www.salonteatteri.com/seili

Yleisön turvallisuus on meille tärkeää. Haluamme, että voit tulla Salon Teatteriin ja nauttia esityksestä mahdollisimman turvallisesti. Olemme huomioineet vallitsevan koronatilanteen Seili-musikaalin esityksissä ja tehneet turvallisuusohjeistuksen. Toivomme kaikkien katsojiemme huomioivan nämä ohjeistukset. Huolehditaan yhdessä meidän kaikkien turvallisuudesta!

Lue Salon Teatterin ohjeistus turvalliseen teatterikäyntiin täältä: https://www.salonteatteri.com/

Nimi: SEILI – musikaali särkyneiden sydänten saaresta
Kirjailija: Satu Rasila
Ohjaus: Pauliina Salonius
Ensi-ilta: 12.09.2020
Milloin: 12.9.2020-20.2.2021
Teatteri: Salon Teatteri
Osoite:
Kotisivut: https://www.salonteatteri.com/seili