Harrastajateatterikesä järjestetään 20.-22.8.2021 Jyväskylän kaupunginteatterilla. Tapahtumaan osallistuvien ryhmien on hyvä varata kaikki edellä mainitut päivät kokonaisuudessaan festivaalille, esiintymisaikaan ei voi vaikuttaa. Tapahtuman esitykset nähdään pääsääntöisesti Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä, joka on nimensä mukaisesti pieni ja intiimi – siis loistava tila tehdä teatteria lähellä istuvalle yleisölle. Katsomopaikkoja on normaalitilanteessa reilut 90. Tarpeen vaatiessa ja esityksen mahdollistaessa paikkamäärää voidaan kasvattaa noin sataan.

Ryhmien hakuaika Harrastajateatterikesään on avoinna 1.2.-6.4.2021. Haku on tarkoitettu pääasiassa harrastajaesiintyjistä koostuville ryhmille, mutta produktiossa voi olla esimerkiksi ammattilaisohjaaja. Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä etukäteen tapahtuman tuottajaan Mari Saariseen. Valinnat tehdään huhtikuussa ja ohjelmisto julkaistaan toukokuun alkupuolella. Kaikille hakeneille ryhmille ilmoitetaan valinnoista sähköpostitse tai puhelimitse huhtikuussa.

Jos tulette valituksi tapahtumaan, tulee teidän täyttää viipymättä lisäksi Jyväskylän kaupunginteatterin tekniikkalomake, joka toimitetaan teille valinnan yhteydessä. Jyväskylän kaupunginteatterin pienen näyttämön pohjakuvaan pääsette tutustumaan täällä.

Lähettäkää hakemuslomakkeen yhteydessä tallenne esityksestänne. Voitte jakaa tallenteen esimerkiksi Google Driven kautta sähköisenä tallenteena liittämällä linkin tähän lomakkeeseen tai halutessanne toimittaa tallenteen muistitikulla tai dvd:llä osoitteeseen  Suomen Harrastajateatteriliitto Minervankatu 1 c 21 00100 Helsinki. Jos toimitatte tallenteen postitse, ilmoittakaa siitä hakemuslomakkeessa muuta tietoa – kohdassa. Viimeisen hakupäivän leima riittää tallenteen postituksessa. Tallenteita ei palauteta. Tallenne voi olla myös esitystilanteen sijaan kokonainen läpimeno harjoituksista, eli esitys saa olla harjoitusvaiheessa. Huomioithan että tallenteesta pitää pystyä kuitenkin saamaan kokonaiskuva esityksestä, yksittäinen kohtaus tai kohtaukset eivät riitä.

Huomioithan että jos lähetät tallenteen sähköisesti, tulee sen olla suoraan katsottavissa ilmoitetun linkin takaa, tallenteita ei voida ladata mistään palvelusta laitteelle katsomista varten.

Myöhästyneitä hakemuksia ei hyväksytä. Lähetetystä hakemuksesta tulee vahvistus yhteyshenkilön sähköpostiin. Jos vahvistusta ei tule (tarkista myös roskaposti), ottakaa yhteys tapahtuman tuottajaan asian selvittämiseksi.

Suomen Harrastajateatteriliitto ja Jyväskylän kaupunginteatteri seuraavat koronatilanteen kehittymistä ja noudattavat viranomaisten ohjeistukia ja suosituksia tapahtuman järjestelyiden suhteen. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Tapahtumaan valitut Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenryhmät ovat oikeutettuja festivaalitukeen.

Esiintyvät ryhmät saavat harkinnanvaraista festivaalitukea esiintymismatkasta aiheutuviin kustannuksiin max. 400 euroa/ryhmä. Tuki edellyttää yöpymistä Jyväskylässä ja osallistumista festivaaliohjelmaan. Ryhmille maksetaan tuki tilitystä vastaan jälkikäteen.

Festivaalitukea voi käyttää seuraaviin asioihin:

 • Matkakulut valtion matkustussäännön mukaisesti
 • Ryhmän yöpymiskuluihin Jyväskylässä
 • Esitysten pääsylippuihin

Kaikissa kysymyksissä voitte kääntyä tapahtuman vastaavan tuottajan Mari Saarisen puoleen.

[email protected]/ 050 -468 2138

ONNEA HAKUUN!

Täyttäkää alla oleva lomake huolellisesti hakuajan sisällä.

HUOM! Lomakkeen käytöstä: Jos lomake tökkii lähetysvaiheessa vaikka kaikki pyydetyt kentät on täytetty, niin lähettäkää hakemuksenne vapaavalintaiset liitteet (kuvat tms materiaalit) erikseen sähköpostitse: [email protected] ja lomake ilman niitä.  Liitteet voi lähettää myös suoraan erikseen jos tiedätte että niiden koko on suuri.

 

  Yhteyshenkilöksi merkitään henkilö, joka pystyy vastaamaan useimpiin esityksestä mahdollisesti kysyttäviin kysymyksiin, ja joka pystyy nopeasti selvittämään asiat, joihin ei itse pysty vastaamaan. Mahdolliset median haastattelupyynnöt ohjataan myös ensisijaisesti tälle henkilölle, joka hoitaa asian ryhmän sisällä oikealle taholle tarvittaessa. Yhteyshenkilö suostuu luovuttumaan yhteystietonsa esitykseen liittyen tapahtumanjärjestelyiden kannalta oleellisille tahoille. Vahvistus hakemuksen perille tulemisesta tulee yhteyshenkilön sähköpostiin.

  ESITYKSEN TIEDOT


  Huomio! Tekijänoikeudet tulee olla vähintään alustavasti sovittuna ja hoidettuna jo hakuvaiheessa.

  Festivaalin aikataulutuksen vuoksi pystytys – ja purkuajat ovat tiukkoja. Voitte joutua sovittamaan esitystä esimerkiksi kulkujen ja lavasteiden osalta. Varautukaa ja huomioikaa tämä jo hakuvaiheessa. Arvioikaa kesto, pystys – ja purkuaika mahdollisimman tarkasti ajatellen, että apunanne on kaupunginteatterin henkilökuntaa.


  Huomioithan että varsinaista läpimenoharjoitusaikaa ei ole mahdollista saada.


  Tallenteen tulee olla vähintään kokonaisesta harjoitellusta läpimenosta, pelkkä ”läpiluettu” teksti tai yksittäinen kohtaus ei riitä hakemukseksi, valitsijan tulee saada esityksessä riittävän laaja kokonaiskuva. Tarkista että tallenteen kuva on riittävän tarkka ja ääni kuuluu selkeästi.

  Kuva esityksestä:
  Lisätkää hakemuksen liitteeksi kuva esityksestänne tai ryhmästänne. Muista mainita kuvaaja. Kuvaa käytetään esityksenne markkinoinnissa, jos esityksenne tulee valituksi tapahtumaan. Kuva muodossa jpg tai png, jos kuva on suuri (yli 4 Mb) lähetä se mieluummin linkkinä kuvapankkiin, todella isot liitteet saattaa tökkiä hakemuksen lähetysvaiheessa.


  Ryhmä voi toimittaa esityksensä käsiohjelman halutessaan mukanaan tapahtumaan.

  KUVAUSLUPA JA KUVIEN KÄYTTÖOIKEUS:
  Ryhmäänne voidaan valokuvata tapahtuman aikana. Kuvia käytetään tapahtumasta tiedottamiseen ja markkinointitarkoituksiin Suomen Harrastajateatteriliiton nettisivuilla, Repliikki-lehdessä, uutiskirjeissä sekä sosiaalisessa mediassa (Facebook ja Instagram). Kuvia saa ladata myös itselleen omaan käyttöön, kaupallisesta käytöstä tulee sopia erikseen. Kaikki kuvatut esitetään positiivisessa ja myönteisessä valossa. Esityksiä ei kuvata itse esitystilanteessa, ainoastaan pystytys – ja purkuvaiheessa.

  Ryhmäämme saa valokuvata tapahtuman aikana ja vakuutamme että olemme keränneet/keräämme ryhmämme mukana osallistuvien alaikäisten huoltajilta kuvausluvat.Ryhmäämme ei saa kuvata, emmekä saa näkyä kuvalla Suomen Harrastajateatteriliiton tiedotuksessa.

  Muuta tietoa:
  Kerro tässä, jos haluat lisätä jotain hakemustietoihinne. Jos esimerkiksi tallenteen katsomiseen tarvitaan salasana, lisää se tässä. Voit myös liittää PDF-muodossa mukaan esimerkiksi esityksen aiemman kritiikin tai suosituksen. Huomio liitteen maksimikoko 4Mb.

  Vakuutus. Olemme tutustuneet huolellisesti hakuohjeisiin ja pienen näyttämön pohjakuvaan sekä muihin tietoihin. Sitoudumme noudattamaan Jyväskylän kaupunginteatterin henkilökunnan ohjeistuksia, sääntöjä ja turvallisuusasetuksia. Vakuutamme ylläolevat tiedot oikeiksi ja ilmoitan välittömästi jos niihin tulee muutoksia.