Tiedote 6.5.2020

Suomen Harrastajateatteriliitto

Julkaisuvapaa heti

Harrastajateatterikesän ohjelmiston julkaisu viivästyy

Suomen Harrastajateatteriliiton ja Jyväskylän kaupunginteatterin yhteistyössä järjestämän Harrastajateatterikesän valmistelut etenevät edelleen, koronasta huolimatta. Tapahtuma on tarkoitus järjestää Jyväskylän kaupunginteatterilla 21.-23.8.2020. Tapahtuman johtoryhmä linjasi kokouksessaan 5.5., että tapahtuman osalta päätös toteuttamisesta tehdään kesäkuun alussa, kun viranomaisilta saadaan lisäohjeistusta kokoontumisrajoituksista ja yleisötilaisuuksien järjestämisestä elokuussa. Tämänhetkinen ohjeistus koskee yleisötilaisuuksia 31.7. saakka.

Tapahtuman järjestelyt etenevät toistaiseksi normaalisti, vaikkakin viivästyneellä aikataululla, sillä yleensä ohjelmisto on julkaistu toukokuussa. Ohjelmisto tapahtumaan on kuitenkin jo valmisteilla ja järjestelytyöt jatkuvat normaalisti. – Toiveena on, että kesäkuun alussa saamme vahvistuksen sille, että tapahtuma on turvallista järjestää ja saamme ohjelmiston julki sekä liput myyntiin, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Mari Saarinen Suomen Harrastajateatteriliitosta. Ratkaisut tehdään turvallisuus edellä.

Hakijamäärä jatkaa kasvuaan

Harrastajateatterikesään haki tänä vuonna 36 esitystä määräaikaan mennessä mikä on jälleen hieman enemmän kuin edellisenä vuonna, iloitsee Saarinen. Tapahtuman kiinnostus on kasvanut tasaisesti ja Jyväskylän aikana katsomon täyttöaste on ollut vuosittain hyvä, 90 % molemmin puolin. Koronaepidemia aiheutti todellisia haasteita osalle hakijoista, kun tallenteen tekemiseen tarkoitettuja esityksiä jouduttiin koronan vuoksi perumaan. – Ratkaisuja oli monenlaisia, jotta tallenteet saatiin kokoon ja mukaan hakuprosessiin, Saarinen kertoo.

Harrastajateatterikesän vuoden 2020 ohjelmiston valitsee ohjaaja Taava Hakala. Tapahtuman raadissa ovat näyttelijä Jukka-Pekka Mikkonen, ohjaaja ja dramaturgi Seppo Honkonen sekä näyttelijä Jaana Pesonen.

 

Lisätietoja

Mari Saarinen

Suomen Harrastajateatteriliitto

050-4682138

[email protected]

www.harrastajateatterikesa.fi