Näytelmien esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijaliitto www.naytelmat.fi, [email protected] tai [email protected]

Näytelmät Sunklon internetsivuilla:
http://www.naytelmat.fi/a/ilkka-malmi

Tiedustelut kirjailijoilta (esim. tekstien muokkaaminen paremmin oman näyttämön tarpeisiin):
[email protected]

Komediakomeron blogi:
http://komediakomero.blogspot.fi/

HÄTÄ KEINON KEKSII (komedia, 2019)

Roolit: 2 naista, 2 miestä
Muut roolit: 4 (posteljooni, poliisi, pankinjohtaja, keksijäyhdistyksen pj)

Synopsis:

Kylän huoleton ja hyväntahtoinen keksijä-mestari Armas ”Tango” Riekko painii pikavippimolskeilla kuin Pertti Ukkola konsanaan työstäessään keksintöjään valmiiksi. Samassa kiinteistössä aistikasta Cafe Atelje -kahvilaansa pitävä kulturelli toimitusjohtaja Käyrämö hankkiutuu kuitenkin täydelliselle törmäyskurssille keksijän kanssa ja puskee Tangoa pois pihapiiristä ilkeitä keinoja kaihtamatta.

Tilanne kärjistyy ja polvilumpiot ovat vaarassa Tangon ajautuessa lopulta lainaamaan rahaa myös pienellä mopolla kruisailevalta kylän isolta pahalta pojalta. Kipinää kyläyhteisön ruutitynnyriin lyövät toisten asioista häpeilemättä kiinnostunut posteljooni, vanhainkodin härski kissan kidnappaustapaus sekä verkkovirralla toimiva pilkkihaalari.

Sirpaleilta eivät myöskään säästy lainahanat sulkeva pankinjohtaja, paikkakunnan uusi polkupyöräilevä piukkapohkeinen poliisi tai varsinaisen ilotulituksen sytyttävä kesäapulainenkaan.

Läpimurtokeksinnön odottaessa itseään Armaksen ahdinko syvenee ja nähtäväksi jää, keksiikö hätä keinon?

KIHLAT TAI KONKURSSI (komedia, 2018)

Roolit:
8 naista, 1 mies

Muut roolit: Joustavasti roolitettavissa

Synopsis:

On koittanut se kesä, kun presidentin poika on antanut lupauksensa naimisiinmenosta ja tulossa on isoimmat kihlajaiset, mitä kylällä on koskaan nähty.

Asiat kuitenkin mutkistuvat, kun järjestelyistä vastaava, maanlaajuisen ravintolaketjun toimitusjohtaja von Strömberg kompastuu nokkeluuteensa ja juhlien pystyttäjäksi saadaan yllättäen paikkakunnan oma piskuinen pitopalvelu, joka lupaa taivaalta kuun ja tähdet siihen kaupan päälle.

Kihlajaisten järjestelyjä ei helpota tulevan sulhasen päivittäin vaihtuva näkemys juhlien kulusta ja kun paikkakunnan ainoa tavarantoimittaja Puhakainen toimittaa tavaroita puhtaasti fiilispohjalta alkaa näyttää siltä, että median hehkuttamat satukihlajaiset pidetään sittenkin joskus toiste.

Paljastuuko von Strömbergin synkin salaisuus, kuinka luomua luomu lopulta on? Käänne todellakin saadaan, mutta nähtäväksi jää katetaanko sen lopputuloksena eteemme kihlaus vai konkurssi.

KUKA KORJAA KESÄMÖKIN (komedia, 2016)

Roolit:
4 naista, 3 miestä
Muut roolit:
3 henkilön rakennusporukka, voivat olla naisia tai miehiä

Synopsis:

Taas on se aika kesästä, kun sisaruskolmikko suuntaa viikoksi rakkaalle kesämökilleen äitimuorin kestittäväksi.

Tällä kertaa viikko on ikimuistoinen, sillä ratkaistavana on mökin tulevaisuus. Yhteisymmärrystä ei saada aikaiseksi, vaan asiat ratkaistaan perinteisissä mökkiolympialaisissa. Kesämökin rauhaa häiritsee samalla uusi naapuri sekä onnettomuuksille altis kattoremonttiporukka. Tilannetta ei helpota itse itsensä mökille jälleen kylään kutsuva pikkuserkku, vaikka Lanko-Antero yleensä järjestääkin asian kuin asian.

Kesämökkiviikon aikana järjestettäviin kesähäihin löytyy myös kaikkien yllätykseksi vapaaehtoisia ja lopulta saadaan selvyys siihenkin, kuka korjaa kesämökin.

Paikallisuudesta:
Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

Kantaesitys Katismaan kesäteatterissa 2016