Näytelmä: Kuka mitenkin lentää
Kirjoittanut: Jenni Grönqvist
Julkaistu: Joki – 33 kokijaa / ISBN 9789523550063, Reuna Kustantamo ja kirjakauppa, 2019

Kuvaus:
Kiia on nuori nainen, joka on identiteetiltään lintu. Hän kaipaa äitiään, jonka menetti kaksitoista vuotiaana, kun äiti ”lähti lentoon” kaupungin läpi virtaavan Cursus-joen rantajyrkänteeltä.

Syrjinnän ja rasismin vastaisella viikolla Kiian työpaikalla alkaa tapahtua. Yrityksen toimelias pr-assistentti on saanut päähänsä, että työyhteisössä tapahtuvaan hiljaiseen syrjintään on puututtava radikaalein keinoin. Hän on omatoimisesti organisoinut kulkueen, jolla yrityksen on tarkoitus näyttää kaupunkilaisille, ettei heidän työyhteisössään syrjitä ketään, ei edes linnuksi itseään pukevaa työntekijää. Hän on varmistanut kulkueelle näkyvyyttä lehdistössä, jotta yritys saisi ilmaista mainontaa ja positiivisen imagon. Kiia saa tietää tempauksesta vasta kulkuepäivänä, kun koko työyhteisö on pukeutunut linnuiksi hänen kunniakseen ja kulkue odottaa häntä lähtövalmiina.

Vuorokohtauksin Kiia käy kiivaita keskusteluja kuolleen äitinsä, lintuemon, kanssa. Lintuemon lentoonlähdön vuosipäivä lähestyy ja Kiia pohtii elämäänsä samaan aikaan kun ompelee näyttäviä juhlasiipiä äidiltään saamilla opeilla.

Näytelmässä on 9 kohtausta.
Näytelmään tarvitaan minimissään 3 näyttelijää.

Tarjoan näytelmää ilmaiseksi hyvälle harrastajaryhmälle, joka siitä kiinnostuu. Ainoa pyytämäni palkkio on kutsu itselleni ja puolisolleni näytelmän ensi-iltaan.

Yhteydenotot: jennituulia.gronqvist@gmail.com