Näytelmien esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijaliitto www.naytelmat.fi, eija.pasanen@sunklo.fi,  puh. 09 622 73340 tai sanna.holmberg@sunklo.fi, 09 135 6796 / 040 1424 527

Näytelmät Sunklon internetsivuilla:

http://www.naytelmat.fi/a/ilkka-malmi

Tiedustelut kirjailijoilta (esim. tekstien muokkaaminen paremmin oman näyttämön tarpeisiin):

komediakomero@gmail.com

Komediakomeron blogi:

http://komediakomero.blogspot.fi/

HÄTÄ KEINON KEKSII (komedia, 2019)

Roolit:

2 miestä, 2 naista, 4 miestä tai naista

Synopsis:

Kylän huoleton ja hyväntahtoinen keksijä-mestari Armas ”Tango” Riekko painii pikavippimolskeilla kuin Pertti Ukkola konsanaan työstäessään keksintöjään valmiiksi. Samassa kiinteistössä aistikasta Cafe Atelje -kahvilaansa pitävä kulturelli toimitusjohtaja Käyrämö hankkiutuu kuitenkin täydelliselle törmäyskurssille keksijän kanssa ja puskee Tangoa pois pihapiiristä ilkeitä keinoja kaihtamatta.

Tilanne kärjistyy ja polvilumpiot ovat vaarassa Tangon ajautuessa lopulta lainaamaan rahaa myös pienellä mopolla kruisailevalta kylän isolta pahalta pojalta. Kipinää kyläyhteisön ruutitynnyriin lyövät toisten asioista häpeilemättä kiinnostunut posteljooni, vanhainkodin härski kissan kidnappaustapaus sekä verkkovirralla toimiva pilkkihaalari.

Sirpaleilta eivät myöskään säästy lainahanat sulkeva pankinjohtaja, paikkakunnan uusi polkupyöräilevä piukkapohkeinen poliisi tai varsinaisen ilotulituksen sytyttävä kesäapulainenkaan.

Läpimurtokeksinnön odottaessa itseään Armaksen ahdinko syvenee ja nähtäväksi jää, keksiikö hätä keinon?

TAHDOTKO NAIMISIIN (komedia, 2009)

Roolit:

3 naista, 2 miestä, 2 naista/miestä.

Synopsis:

Myötämäki on kunta, jossa on kahdenkymmenen vuoden ajan järjestetty ”Tahdotko naimisiin” -tapahtumaa, jossa valittu pariskunta voittaa itselleen julkiset häät.

Ongelmaksi muodostuu se, että vaivalla löydetyn hääparin osallistuminen yhtäkkisesti peruuntuu. On vain 12 tuntia aikaa löytää uusi hääpari. Pieneltä kylältä kahden avioon haluavan löytyminen osoittautuu yllättävän vaikeaksi…

Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkakunnan paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

Kantaesitys Toijalan näyttämöllä kesällä 2009.

Näytelmästä on tehty myös ranskankielinen versio, joka löydettävissä Sunklon sivuilta osoitteesta:

http://www.naytelmat.fi/p/voulez-vous-vous-marier

VÄHÄN VIELÄ VITIKAINEN (komedia, 2010)

Roolit:

3 naista, 1 mies, lisäksi 4 miestä/naista (sekä kolme pienempää roolia, jotka voi esittää yksi henkilö tai 3 miestä/naista).

Synopsis:

Tervaharju. Kunta keskisessä Suomessa.

Vitikainen. Nainen parhaassa iässä.

Molemmilla menee yhtä hyvin.

Kulttuuri- ja liikuntasihteeri Vitikainen, säästöjen erikoisnainen talousjohtaja Kiiski ja velvollisuutensa sujuvasti muille delegoiva pormestari Pykälä heittävät paikkakunnan elinvoimaisuuden nousukiitoon, jonka jarruna ovat ainoastaan epäterveelliset elämäntavat. Toimintojen tehostamisessa lähestytään äärirajoja, kun kunnanlääkäri yhdellä kertaa kaikki 8 flunssapotilasta ja kotipalvelu kulkee apua tarvitsevien luokse palopäällikön virka-autolla, hälytystehtävien yhteydessä. Vitikaisen kapeille hartioille kasataan liian paljon ja liian helposti, mikä ajaa yhteisön tilanteeseen, jota emme ehkä haluaisi nähdä…vai haluammeko sittenkin? Sopii, sopii, aina sopii, ja jos ei sovi niin sovitellaan!

Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkakunnan paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

Kantaesitys Teatteri Mellarissa 2011.