Näytelmien esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijaliitto www.naytelmat.fi, [email protected] tai [email protected]

Näytelmät Sunklon internetsivuilla:
http://www.naytelmat.fi/a/ilkka-malmi

Tiedustelut kirjailijoilta (esim. tekstien muokkaaminen paremmin oman näyttämön tarpeisiin):
[email protected]

Komediakomeron blogi:
http://komediakomero.blogspot.fi/

 

TAHDOTKO NAIMISIIN (komedia, 2009)

Roolit:

3 naista, 2 miestä, 2 naista/miestä.

Synopsis:

Myötämäki on kunta, jossa on kahdenkymmenen vuoden ajan järjestetty ”Tahdotko naimisiin” -tapahtumaa, jossa valittu pariskunta voittaa itselleen julkiset häät.

Ongelmaksi muodostuu se, että vaivalla löydetyn hääparin osallistuminen yhtäkkisesti peruuntuu. On vain 12 tuntia aikaa löytää uusi hääpari. Pieneltä kylältä kahden avioon haluavan löytyminen osoittautuu yllättävän vaikeaksi…

Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkakunnan paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

Kantaesitys Toijalan näyttämöllä kesällä 2009.

Näytelmästä on tehty myös ranskankielinen versio, joka löydettävissä Sunklon sivuilta osoitteesta:
http://www.naytelmat.fi/p/voulez-vous-vous-mariertahdotko-naimisiin

MINNE TUULI KYLÄN KULJETTAA (komedia, 2014)

Roolit:

2 miestä, 3 naista, lisäksi 3 naista/miestä, kyläläisiä ja kesälaitumilla kirmaavia lapsia

Synopsis:

”Minne tuuli kylän kuljettaa” on musiikkikomedia, jossa eletään keskellä kultaista 60-lukua. Tapahtumien keskiössä on jo lähes puoli vuosisataa toiminnassa ollut kyläkauppa, jonka tulevaisuutta varjostaa kuitenkin järven toiselle puolelle kohonnut supermarketti häikäilemattömän kauppiaansa johdolla. Tästä kesästä ehkä vielä kylällä selvitään ja elämä soljuu lähes vanhaan malliin. Koulun talonmiehen Katri Helena-fanitus lipsahtaa vahvasti hysterian puolelle ja kalastajakaksikko saa edelleen odottaa Pietarin kalansaalistaan. Kylän posteljooni jakelee ne kirjeet ja muut edelleen vähän sinne sun tänne, joten sekametelisoppa alkaa olla keitetty. Kaiken tämän tohinan keskeltä löytyy kuitenkin yksi rohkea, joka tekee kylän tulevaisuuden kannalta ratkaisevan liikkeen. PAIKALLISUUDESTA Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat. MUSIIKISTA Käsikirjoituksessa olevia lauluja voi halutessaan vaihtaa oman näyttämön esitykseen paremmin sopiviksi. Oman harkinnan mukaan näytelmään saa myös lisätä tai poistaa lauluja.

Kantaesitys Katismaan kesäteatterissa 2015

VÄHÄN VIELÄ VITIKAINEN (komedia, 2010)

Roolit:

3 naista, 1 mies, lisäksi 4 miestä/naista (sekä kolme pienempää roolia, jotka voi esittää yksi henkilö tai 3 miestä/naista).

Synopsis:

Tervaharju. Kunta keskisessä Suomessa.
Vitikainen. Nainen parhaassa iässä.
Molemmilla menee yhtä hyvin.

Kulttuuri- ja liikuntasihteeri Vitikainen, säästöjen erikoisnainen talousjohtaja Kiiski ja velvollisuutensa sujuvasti muille delegoiva pormestari Pykälä heittävät paikkakunnan elinvoimaisuuden nousukiitoon, jonka jarruna ovat ainoastaan epäterveelliset elämäntavat. Toimintojen tehostamisessa lähestytään äärirajoja, kun kunnanlääkäri hoitaa yhdellä kertaa kaikki 8 flunssapotilasta ja kotipalvelu kulkee apua tarvitsevien luokse palopäällikön virka-autolla, hälytystehtävien yhteydessä. Vitikaisen kapeille hartioille kasataan liian paljon ja liian helposti, mikä ajaa yhteisön tilanteeseen, jota emme ehkä haluaisi nähdä…vai haluammeko sittenkin? Sopii, sopii, aina sopii, ja jos ei sovi niin sovitellaan!

Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkakunnan paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

Kantaesitys Teatteri Mellarissa 2011.