Näytelmien esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijaliitto www.naytelmat.fi,  eija.pasanen@sunklo.fi, puh. 09 622 73340 tai sanna.holmberg@sunklo.fi, 09 135 6796 / 040 1424 527.

Näytelmät Sunklon internetsivuilla:

http://www.naytelmat.fi/a/ilkka-malmi

Tiedustelut kirjailijoilta (esim. tekstien muokkaaminen paremmin oman näyttämön tarpeisiin):

komediakomero@gmail.com

Komediakomeron blogi:

http://komediakomero.blogspot.fi/

MINNE TUULI KYLÄN KULJETTAA (2015, komedia)

Roolit:

Miehiä: 2, Naisia: 3

Muut roolit:

Lisäksi 3 naista tai miestä, kyläläisiä ja kesälomalaitumilla kirmaavia lapsia.

Synopsis:

”Minne tuuli kylän kuljettaa” on musiikkikomedia, jossa eletään keskellä kultaista 60-lukua. Tapahtumien keskiössä on jo lähes puoli vuosisataa toiminnassa ollut kyläkauppa, jonka tulevaisuutta varjostaa kuitenkin järven toiselle puolelle kohonnut supermarketti häikäilemattömän kauppiaansa johdolla. Tästä kesästä ehkä vielä kylällä selvitään ja elämä soljuu lähes vanhaan malliin. Koulun talonmiehen Katri Helena-fanitus lipsahtaa vahvasti hysterian puolelle ja kalastajakaksikko saa edelleen odottaa Pietarin kalansaalistaan. Kylän posteljooni jakelee ne kirjeet ja muut edelleen vähän sinne sun tänne, joten sekametelisoppa alkaa olla keitetty. Kaiken tämän tohinan keskeltä löytyy kuitenkin yksi rohkea, joka tekee kylän tulevaisuuden kannalta ratkaisevan liikkeen.

PAIKALLISUUDESTA Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat. MUSIIKISTA Käsikirjoituksessa olevia lauluja voi halutessaan vaihtaa oman näyttämön esitykseen paremmin sopiviksi. Oman harkinnan mukaan näytelmään saa myös lisätä tai poistaa lauluja.

Kantaesitys Säkylän Katismaan Kesäteatterissa 2015

SUULITANSSIT (komedia, 2014)

Roolit:

Naisia 3, miehiä 3, lisäksi 3 naista tai miestä

Synopsis:

Suulitanssit on kaikelle kansalle katsottavaksi sopiva hulvattoman vauhdikas 1970-luvun kappaleilla höystetty musiikkikomedia, jonka tapahtumat ajoittuvat 1970-luvun alkupuolelle.

Tanssijärjestelyiden vilskeessä kuullaan sinivalkoisen seitsemänkymmentäluvun suosituimmat laulut.

Eletään aikaa, jolloin kännykät ja henkilöautojen keskuslukitus ovat vielä vain kaukainen haave paikallisen kaikkiennustajan ”Hullu-Koistisen” muistivihossa.

Valkoisiin valheisiin taipuvainen Neiti Herttinen on sitkeästi vuodesta toiseen jaksanut järjestää Sulomäen kylän ainoaa kesätapahtumaa. Suuret yleisöjoukot ovat tähän asti karttaneet tapahtumaa, mutta ennakkotiedoista ja lupauksista päätellen tänä vuonna on tulossa jotain aivan ennennäkemättömän huikeaa!

Tansseilla on myös vastustajansa, joiden kanssa suoraselkäinen valehtelija Herttinen kuitenkin sujuvasti tasapainoilee noudattaen ainoaa periaatettaan: ”Pieni valkoinen valhe ei haittaa, jos sen päälle voi kertoa vieläkin valkoisemman valheen”.

Kantaesitys Säkylän Katismaan Kesäteatterissa 2014.

Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkakunnan paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

KUKA KORJAA KESÄMÖKIN (2016, komedia)

Roolit:

Miehiä: 3, Naisia: 4

Muut roolit:

Kolmen henkilön rakennusporukka, voivat olla miehiä tai naisia.

Synopsis:

Taas on se aika kesästä, kun sisaruskolmikko suuntaa viikoksi rakkaalle kesämökilleen äitimuorin kestittäväksi.

Tällä kertaa viikko on ikimuistoinen, sillä ratkaistavana on mökin tulevaisuus. Yhteisymmärrystä ei saada aikaiseksi, vaan asiat ratkaistaan perinteisissä mökkiolympialaisissa. Kesämökin rauhaa häiritsee samalla uusi naapuri sekä onnettomuuksille altis kattoremonttiporukka. Tilannetta ei helpota itse itsensä mökille jälleen kylään kutsuva pikkuserkku, vaikka Lanko-Antero yleensä järjestääkin asian kuin asian.

Kesämökkiviikon aikana järjestettäviin kesähäihin löytyy myös kaikkien yllätykseksi vapaaehtoisia ja lopulta saadaan selvyys siihenkin, kuka korjaa kesämökin.

PAIKALLISUUDESTA:

Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

Kantaesitys Säkylän Katismaan Kesäteatterissa 2016.