NAAPURIKYTTÄÄJÄ (Monologi 2017)

Käsikirjoitus: Anssi Leppänen

Roolit: Miehiä 1

Naapurikyttääjä on monologi, jossa tarkastellaan 70-luvulla rakennetun kerrostalon elämää jo kypsään ikään ehtineen kaikkitietävän miehen silmin. Talon asukkaat käydään läpi asunto asunnolta. Osa tuntuu ihan tolkun ihmisiltä, mutta kaikkien toimintaa ei voi ymmärtää. Kaikki talon asiat selviävät naapurikyttääjän tarkoista muistiinpanoista, joita on hän on havainnoistaan tehnyt.

Muutokset kirjoittajan kanssa sovittaessa ovat mahdollisia.

Monologia ei ole kantaesitetty.  Soveltuu esitettäksi kevyellä ylöspanolla pienessäkin tilassa.

20 sivua.

Tiedustelut kirjoittajalta anssi.pictures(at)gmail.com

———

EI MOPOLLA MAHDOTTOMIA (Kesäteatterikomedia 2015)

Käsikirjoitus: Anssi Leppänen

Roolit Miehiä 4, naisia 5

Synopsis:

Hiljaiseen ja hiipuvaan kylään saapuu liikemiesi siskoineen Helsingistä. Hänellä tuntuu
olevan suuria suunnitelmia kylän elämän piristämiseksi. Ennen tulokkaiden saapumista kylän
keskustelujen keskipiste tuntuu oleva vanha mopo.

Esitetty liikeidea herättää kyläläisissä innostusta, mutta myös vastustusta. Jopa avioparien välit
tuntuvat rakoilevan. Toisaalta, jupakka tuntuu myös yhdistävän ihmisiä. Lopulta suunnitelman mahdottomat taustat paljastuvat ja kyläläiset löytävät jälleen yksituumaisuuden.

Näytelmää ei ole kantaesitetty. Muutokset tekstiin ovat sovittavissa kirjoittajan kanssa. Näytelmään voidaan yhdistää esimerkiksi teemaan sopivia musiikkiesityksiä.

50 sivua

Tiedustelut kirjoittajalta anssi.pictures(at)gmail.com

____________

KETTUTYTTÖ MIRA (Kettumainen komedia)

Käsikirjoitus: Tiina Liedes, Merja Huttunen-Metsi, Anssi Leppänen

Roolit: Naisia 4, miehiä 5, 2 sukupuolisesti määrittelemätöntä. Näytelmä on mahdollista esittää pienemmällä miehityksellä, sillä osalle näyttelijöistä voidaan tehdä kaksoisroolitus.

Eläinaktivisti Mira ystävineen tekee iskun turkistarhalle. Mukana kotiin kaupunkiasuntoon tulee jotain, mikä saa Miran ymmälleen. Maailman melskeestä kiinnostunut kettu on päättänyt käyttää tilaisuuden hyväkseen ja hypännyt Miran kassiin aikomuksenaan moikata turkishuutokauppaan päätyneitä sukulaisia.

Samaan aikaan iskun kokeneen tarhan naapurissa leskirouva näkee outoja unia miesvainajastaan ja ketusta. Leskirouvan tuoreista pullista hurmaantunut kyläkonstaapeli ei aina pysy tarinan matkassa, kuten ei moni muukaan.

Näytelmää ei ole kantaesitetty. Muutokset tekstiin ovat mahdollisia kirjoittajien kanssa sovittaessa. Näytelmään voi yhdistää teemaan sopivia musiikkiesityksiä.

53 sivua.

Tiedustelut anssi.pictures(at)gmail.com