Tiina Tikkanen: Rakkausviirus. Kesäteatterikomedia, 2020.
Jos korona vie meitä toisistamme erilleen, Rakkausviirus -näytelmäni kertoo tilanteesta, jossa haluamme kiivaasti takaisin toistemme luo. Näytelmä kuvaa sitä, mitä nykyisin niin muodikas positiivinen ajattelu voi saada aikaan. Totuus sekoittuu somasti hyvää tekevään valheeseen, kun uusi paikallislehden päätoimittaja tulee positiivisine ajatuksineen kituvaan kylään. Uutisten totuudesta ei ole niin väliä, mutta kyläläisten itsetunto nousee kohisten ja maine leviää somessa kulovalkean tavoin Amerikkaan asti.
Näytelmässä 11 roolia plus muutama pikkurooli, jonka sama henkilö voi esittää.

 

Tiina Tikkanen: Morsian. Kesäteatterikomedia, 2012.
Näytelmä tapahtuu maalaistalon pihapiirissä,  jota vanheneva isä asuttaa.
Isä joutuu sairaalaan. Toisistaan vieraantuneet kolme sisarusta luulevat, että isä on kuolemaisillaan, ja he tulevat paikalle perinnön toivossa. Isän aivokasvain olikin virheellinen diagnoosi, ja isä tuo paikalle Venäjältä hakemansa morsiamen Olgan, joka puhuu suomea venäläisittäin murtaen.
Lapset  yrittävät estää kaikin keinoin avioliiton toteutumisen. Lopulta selviää, että isä on pelannut rahansa eikä mitään perittävää ole. Kesä on kuitenkin tuonut toisistaan erkaantuneet sisarukset ja isän lähemmäs toisiaan. Loppuratkaisussa myös Olga hyväksytään osaksi perhettä. Näytelmän musiikkina on venäläisiä romansseja.
Morsiamen teemana on uusien perhekuvioiden aiheuttama mustasukkaisuus ja ahneus.
Näytelmässä 6 isompaa roolia ja saman verran pikkurooleja.

 

 

Soita minulle ja kerro ryhmästäsi. Tiina Tikkanen, puh. 050 3414150. Katso lisää minusta kirjoittajana nettisivuiltani www.tiinatikkanen.fi