Näytelmien esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijaliitto www.naytelmat.fi,  eija.pasanen@sunklo.fi,  puh. 09 622 73340 tai sanna.holmberg@sunklo.fi, 09 135 6796 / 040 1424 527.

Näytelmät Sunklon internetsivuilla:

http://www.naytelmat.fi/a/ilkka-malmi

Tiedustelut kirjailijoilta (esim. tekstien muokkaaminen paremmin oman näyttämön tarpeisiin):

komediakomero@gmail.com

Komediakomeron blogi:

http://komediakomero.blogspot.fi/

KIHLAT TAI KONKURSSI (komedia, 2018)

Roolit:

Miehiä: 1, Naisia: 8

Synopsis:

On koittanut se kesä, kun presidentin poika on antanut lupauksensa naimisiinmenosta ja tulossa on isoimmat kihlajaiset, mitä kylällä on koskaan nähty.

Asiat kuitenkin mutkistuvat, kun järjestelyistä vastaava, maanlaajuisen ravintolaketjun toimitusjohtaja von Strömberg kompastuu nokkeluuteensa ja juhlien pystyttäjäksi saadaan yllättäen paikkakunnan oma piskuinen pitopalvelu, joka lupaa taivaalta kuun ja tähdet siihen kaupan päälle.

Kihlajaisten järjestelyjä ei helpota tulevan sulhasen päivittäin vaihtuva näkemys juhlien kulusta ja kun paikkakunnan ainoa tavarantoimittaja Puhakainen toimittaa tavaroita puhtaasti fiilispohjalta alkaa näyttää siltä, että median hehkuttamat satukihlajaiset pidetään sittenkin joskus toiste.

Paljastuuko von Strömbergin synkin salaisuus, kuinka luomua luomu lopulta on? Käänne todellakin saadaan, mutta nähtäväksi jää katetaanko sen lopputuloksena eteemme kihlaus vai konkurssi.

Kantaesitys Teatteri Ilopisto 2019

KATSOTAAN KALENTERISTA (komedia, 2012)

Roolit:

Naisia 2, Miehiä 2, lisäksi 2 miestä tai naista.

Synopsis:

Vappu Peltonen. Aikatauluttamisen asiantuntija.

Välittää asunnon kuin asunnon, vaikka vappuna, jos se lukee kalenterissa.

Vapun kalenterissa on kaikki. Esittelyt, neuvottelut, suunnitelmat sapattivuodesta, lasten harrastukset, suihkussa käynnit, pissatauot ja hampaiden harjaamiset. Kalenterissa on ihan kaikki.

Ja sitten se katoaa…

Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkakunnan paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

Kantaesitys Kangasalan Salaseuran teatterissa 2016.

KESKELLÄ TIETÄ (komedia, 2013)

Roolit:

12 naisia ja 2 miehiä (voi esittää myös 10N/4M)

Synopsis:

Voiko kaksi huoltamoa toimia sulassa sovussa vastakkaisilla puolilla kylän pääväylää? Helposti.

Voiko yksi henkilö rikkoa idyllisen yhteistyön ja aikaansaada ennennäkemättömän palvelusodan? Hyvinkin helposti.

Tilanteet kärjistyvät. Teknisen lautakunnan puheenjohtajan uusi Volvo leikkaa kiinni väärällä hetkellä. Neiti Suhonen herää hiukset vihreiksi värjättyinä. Grillijuhlat peruuntuvat, mutta kylän rallikaksikko löytää hiilille värikkäämpää käyttöä. Lopulta selviää myös se, mihin joku tarvitsee 10 000 litraa bensiiniä yhdellä kertaa…

Kannustamme teitä tekemään tarvittavat muutokset, jotta näytelmästä tulisi teille mahdollisimman paikallinen. Muuttakaa halutessanne kieli paikkakunnan murteelle. Näytelmässä on muutamia viittauksia paikkakunnan paikkoihin, vaihtakaa niiden tilalle oman kuntanne paikat.

Kantaesitetty Vammalassa 2004, uudistettu versio valmistunut 2013.