Kurssilla keskitytään kehonkieleen, viewpoints-tekniikkaan, tilaan ja sen käyttämiseen sekä kokonaisvaltaiseen fyysisen teatterin tekemiseen. Tämä kurssi käyttää improvisaatiota sekä välineenä että taidemuotona ja sen aikana harjoitellaan fyysistä ilmaisua, näyttelijäntyötä ja improvisaatiota. 

Kurssilla päästään niin sanotusta ”puhuvien päiden” probleemasta, jossa kaksi näyttelijää vain seisoo paikallaan puhuen ja kehonsa kokonaan unohtaen – sen sijaan kurssilla päästään kokemaan millä kaikilla tavoilla kohtauksista saadaan kiinnostavampia, fyysisempiä ja dynaamisempia. Kurssin aikana leikitään muun muassa asemoinnin ja jännitteiden kanssa lainaten ideoita myös klovneriasta ja opitaan kuinka näitätyökaluja käyttämällä jokainen kohtaus voi olla kiinnostava ja kokonaisvaltainen.

Opiskelija hallitsee:

  • Viewpoints- tekniikan idean osana teatterin tekemistä
  • Fyysisen teatterin perusteet
  • Oman kehonkielensä ja fyysisen ilmaisun
  • Kehon ja tunnekielen yhteyden

Tälle kurssille ilmoittautuaksesi tarvitset aiempaa kokemusta näyttelijäntyöstä ja/tai improvisaatiosta.

Reeta Annala on teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja improvisaationäyttelijä. Annala on improvisoinut 15 vuotta ja kouluttanut improvisaatiota 7 vuotta ammatikseen. Annala on opettanut monipuolisesti sekä aloittelijoita ja kokeneita. Annala on intohimoinen improvisoija ja hänen podcastissään Reeta ja improihmiset voi kuunnella muiden improihmisten mietteitä.Annala näyttelee Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkelissa ja Improvokaatiossa. Tällä hetkellä Annala suorittaa maisteriopintojaan Aalto Yliopistossa elokuva- ja tv-käsikirjoittamisen linjalla.

Kurssi pidetään Suomen Harrastajateatteriliiton tilassa, Minervankatu 1 C 21, Helsinki.

Aikataulu la-su 11-16.30. Kurssi järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

 

Aika: 13.-14.11.2021
Paikkakunta: Helsinki
Kouluttaja: Reeta Annala
Ilmottautuminen päättyy: 25.10.2021
Hinta/hlö: 85€/hlö