Kurssilla keskitytään kehonkieleen, viewpoints-tekniikkaan, tilaan ja sen käyttämiseen sekä kokonaisvaltaiseen fyysisen teatterin tekemiseen. Tämä kurssi käyttää improvisaatiota sekä välineenä että taidemuotona ja sen aikana harjoitellaan fyysistä ilmaisua, näyttelijäntyötä ja improvisaatiota. 

Kurssilla päästään niin sanotusta ”puhuvien päiden” probleemasta, jossa kaksi näyttelijää vain seisoo paikallaan puhuen ja kehonsa kokonaan unohtaen – sen sijaan kurssilla päästään kokemaan millä kaikilla tavoilla kohtauksista saadaan kiinnostavampia, fyysisempiä ja dynaamisempia. Kurssin aikana leikitään muun muassa asemoinnin ja jännitteiden kanssa lainaten ideoita myös klovneriasta ja opitaan kuinka näitätyökaluja käyttämällä jokainen kohtaus voi olla kiinnostava ja kokonaisvaltainen.

Opiskelija hallitsee:

  • Viewpoints- tekniikan idean osana teatterin tekemistä
  • Fyysisen teatterin perusteet
  • Oman kehonkielensä ja fyysisen ilmaisun
  • Kehon ja tunnekielen yhteyden

Tälle kurssille ilmoittautuaksesi tarvitset aiempaa kokemusta näyttelijäntyöstä ja/tai improvisaatiosta.

Kouluttajana toimii Kaisa Kokko-Palmer (KM). Kaisa on improvisoinut 16 vuotta sekä Suomessa että ympäri maailmaa. Improvisaatioteatteria hän on opiskellut kymmenien alan johtavien ammattilaisten, kuten Keith Johnstonen, Randy Dixonin ja Rama Nicholasin johdolla, niin ulkomailla kuin Suomessakin. Kaisa on valmistunut iO Chicagosta ja kiertänyt ympäri maailmaa opettamassa, esiintymässä ja oppimassa uutta improvisaation maailmasta. Kaisa on Impro Helsingin (pitkän improvisaation koulu) perustaja ja opettaja.

Kurssi pidetään Suomen Harrastajateatteriliiton tilassa, Minervankatu 1 C 21, Helsinki.

Aikataulu la-su 11-15.30. Kurssi järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

 

Aika: 13.-14.11.2021
Paikkakunta: Helsinki
Kouluttaja: Kaisa Kokko-Palmer
Ilmottautuminen päättyy: 25.10.2021
Hinta/hlö: 75€/hlö