Ilmoittaudu mukaan alueelliseen koulutustapaamiseen Lappajärvelle 16.-17.11. Ilmoittautumisaikaa on 30.10. asti.

Ilmoittautuminen on sitova ja sen voi perua kuluitta ilmoittautumisajan päättymiseen asti. Tämän jälkeen muutoin kuin lääkärintodistuksella peruutetuista paikoista veloitetaan kurssimaksu kokonaisuudessaan. Peruuta paikat sähköpostitse viimeistään 30.10. mari.saarinen@shtl.fi

Tapaaminen on avoin kaikille. Tapaamisen toteutumisesta tiedotetaan ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse ja samalla kerrotaan lisää infoa. Osallistumismaksu ja majoitus laskutetaan mahdollisuuksien mukaan ennen kurssia sähköpostitse.

HUOM! Tapaaminen toteutetaan kurssikohtaisella minimiosallistujamäärällä, siksi ilmoittautuminen on sitova. Kurssilaisia ei ole vakuutettu Suomen Harrastajateatteriliiton puolesta. Suomen Harrastajateatteriliitto pidättää oikeudet muutoksiin.

Täyttämällä tämän ilmoittautumisen hyväksyt peruutusehdot.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos joudut jonopaikalle sinulle ilmoitetaan erikseen. Tästä kurssi-ilmoittautumisesta ei tule erillistä vahvistusviestiä sähköpostiin.

Tapaamisen järjestelyissä mukana Aitio-hanke sekä Järvilakeuden Kansalaisopisto yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

HINNAT:

Työpajamaksu 45€/hlö Päiväkävijä, ei majoitusta
Työpajamaksu 38€/hlö Jos osallistuja ottaa myös majoituksen

Voit valita useamman aikatauluun sopivan työpajan samaan hintaan.

MAJOITUSHINNAT ( https://kivitippu.fi )
2hh/huone/vrk 70€ sis. aamupala
1hh/huone/vrk 80€ sis. aamupala

Huoneet käytettävissä tulopäivänä klo 15 alkaen ja lähtöpäivänä luovutus klo 12 mennessä.

HUOM! Jos valitset 2hh huoneen niin ilmoita MUUTA-kohdassa toisen majoittujan nimi. Muutoin huoneet jaetaan sattumanvaraisesti mies-naispaikka periaatteella.

Lappajärvi 16.-17.11. AIKATAULU nähtävissä täältä.

TYÖPAJAT:

ROOLIHENKILÖN RAKENTAMINEN Marko Pohjanrinne 5 oppituntia/ryhmä.

Alkeet (lauantai)

Keskitymme roolihenkilön rakentamiseen innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä. Tutustumme, ryhmäydymme ja nousemme yhdessä näyttämölle. Opimme roolianalyysin perusteita ja saamme rakennuspalikoita roolihenkilön luomiseen ja läsnä olevan roolisuorituksen aikaansaamiseen. Luvassa on monipuolinen kattaus näyttelijäntyön harjoituksia, kuten fyysistä ilmaisua, miimistä näyttämötyöskentelyä, tekstin käännekohtien toteuttamista, improvisaation alkeita ja lyhyitä tekstiharjoituksia pienryhmissä. Kurssi sopii parhaiten teatteria jo hieman harrastaneille, mutta myös vasta-alkajat otetaan lämpimästi vastaan.

Jatko (sunnuntai)

Roolihenkilön rakentamisen jatkokurssilla jatkamme roolihenkilön rakentamista innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä. Tutustumme, ryhmäydymme ja nousemme yhdessä näyttämölle. Teemme roolianalyysiä ja käytämme erilaisia rakennuspalikoita roolihenkilön luomiseen ja läsnä olevan roolisuorituksen aikaansaamiseen. Luvassa on monipuolinen kattaus näyttelijäntyön harjoituksia, kuten fyysistä ilmaisua, mimiikkaa, tekstin käännekohtien toteuttamista, katseiden ja kosketuksen harjoittamista näyttämöllä, improvisaatiota ja lyhyitä tekstiharjoituksia pienryhmissä. Kurssi sopii parhaiten teatteria jo hieman harrastaneille.

Kurssin kouluttajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja (FM, TiO) Marko Pohjanrinne. Pohjanrinne aloitti teatteritaipaleensa harrastajanäyttelijänä, mutta siirtyi 2000-luvun alussa ohjaajaksi. Hän valmistui teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Helsingin Metropoliasta vuonna 2013. Pohjanrinnettä kiinnostaa läsnäoleva näyttämötyöskentely ja tarkka henkilöohjaus. Pohjanrinne on toiminut 2000-luvun alusta asti freelance-ohjaajana ja kouluttajana.

Alkeet lauantaina ja jatkoryhmä sunnuntaina. Voit osallistua molempiin tai vai toiseen.

 

TEATTERIAMMATTILAISEKSI – MITEN JA MIKSI Juha Ekola 5 oppituntia, kaksi ryhmää.

Näyttelijä, TeM Juha Ekola kertoo omasta reitistään nuorisoseurojen näyttämöiltä teatterikorkeakouluun ja työelämään kokopäiväiseksi konstailijaksi. Miksi pyrkiä työhön teatterin maailmassa? Ekola esittelee ja teettää harjoitteita joiden kokee koituneen itselleen eniten iloksi ja sivistykseksi. Tutkitaan mistä asioista johtuen näyttämölle syntyy jännite, ja miten sitä voi oppia näyttämöltä käsin tunnistamaan – etsitään ns. vaikeaa paikkaa. Haetaan ymmärrystä siitä että mikä näyttämöllä riittää. Keskustellaan kokemuksista ja havainnoista. Harjoitteet, joita tehdään nojaavat vankasti improvisaatioon. Lisäksi pari vastuutonta kirjoitustehtävää.

Kurssi etenee koko viikonlopun, la 2,5 oppituntia kahdessa ryhmässä ja sunnuntaina 2,5 oppituntia 2 ryhmässä.

 

”Kuusniemen kulmilta Pirunpellon päälliköksi” (eli Varamiehestä vaikuttajaksi) Jukka Mäkinen 5+ 5 oppituntia

Yleisradiossa ja eri teattereissa työuransa tehnyt dramaturgi/ohjaaja (ja käsikirjoittaja) Jukka Mäkinen kertoo omien esimerkkiensä kautta, mitä kirjoittajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta tehdessään – ja mitä ohjaajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta lukiessaan.

Millainen on hyvä käsikirjoitus? Mitä eroa on komedialla ja draamalla? Vai onko niillä mitään eroa?  Työpajassa keskustellaan myös, millaista käsikirjoittajan, näyttelijöiden ja ohjaajan yhteistyö voi parhaimmillaan olla. Jukka Mäkinen tunnetaan ehkä parhaiten television suosittujen maalaiskomedioitten ja maaseutudraamojen ohjauksista.

Sama sisältö kahdessa toteutuksessa, voit osallistua la tai su.

 

TUOTTAMISEN ABC Mari Saarinen 2,5 + 2,5 oppituntia

Tule kuulemaan käytännön vinkkejä, sekä uusia tuulia tuottamisen osa-alueelta. Työpaja on suunnattu uusia vinkkejä kaipaaville ja tuottamista aloitteleville.

Sama sisältö kahdessa toteutuksessa, voit osallistua vain toiseen toteutukseen.
LA klo 12-14 I toteutus ja klo 15-17 II toteutus

 

TRAILERIPAJA Tomi Saarijärvi 10 oppituntia

Koulutuksen tavoitteena on että opiskelija saa valmiudet toteuttaa näytelmästä teknisesti laadukkaan trailerin esim. somelevitystä varten kulloinkin käytettävissä olevalla kalustolla.

Ensimmäisenä päivänä tutustutaan videokuvauksen teoriaan ja käytäntöön ja tallennetaan erilaisilla videokameroilla materiaalia näytelmätraileria varten. Seuraavan päivän työpajassa materiaalista koostetaan valmis traileri nettilevitystä varten. Omaa kamerakalustoa ei tarvita, mutta oma läppäri on hyvä olla mukana trailerin editointia varten. Opettajana koulutuksessa toimii Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksissa videotuotantoa opettava ja audiovisuaalisen alan yrittäjänä toimiva Tomi Saarijärvi.

Kurssi etenee koko viikonlopun.

 

ELOKUVA – HARRASTAJIEN UUSI MAHDOLLISUUS?

Katsotaan harrastajien voimin toteutettu paikalliselokuva ”Anteron aarteen jäljillä” ja keskustellaan, mitä elokuvan tuottaminen ja tekeminen vaatii. Mukana keskustelemassa elokuvan tekemisessä mukana olleita

traileri: https://www.youtube.com/watch?v=qe2g1qlz9sc

facebook: https://www.facebook.com/muistoseurat/

Yksi toteutus, 1h elokuva ja 15 min keskustelu. 

Aika: 16.-17.11.2019
Paikkakunta: Lappajärvi
Kouluttaja: Useita kouluttajia
Ilmottautuminen päättyy: 30.10.2019
Hinta/hlö: alkaen 45€/hlö