Ilmoittaudu mukaan koulutusviikonloppuun Lappajärvelle 7.-8.3.2020

Ilmoittautumisaika päättyy 9.2.2020. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen on sitova ja sen voi perua kuluitta ilmoittautumisajan päättymiseen asti. Tämän jälkeen muutoin kuin lääkärintodistuksella peruutetuista paikoista veloitetaan kurssimaksu kokonaisuudessaan. Peruuta paikat sähköpostitse viimeistään 9.2.2020 mari.saarinen@shtl.fi

Tapaaminen on avoin kaikille. Tapaamisen toteutumisesta tiedotetaan ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse ja samalla kerrotaan lisää infoa. Osallistumismaksu ja majoitus laskutetaan mahdollisuuksien mukaan ennen kurssia sähköpostitse.

HUOM! Tapaaminen toteutetaan kurssikohtaisella minimiosallistujamäärällä, siksi ilmoittautuminen on sitova. Kurssilaisia ei ole vakuutettu Suomen Harrastajateatteriliiton puolesta. Suomen Harrastajateatteriliitto pidättää oikeudet muutoksiin.

Täyttämällä ilmoittautumisen hyväksyt peruutusehdot.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos joudut jonopaikalle sinulle ilmoitetaan erikseen. Tästä kurssi-ilmoittautumisesta ei tule erillistä vahvistusviestiä sähköpostiin.

Tapaamisen järjestelyissä mukana Aitio-hanke sekä Järvilakeuden Kansalaisopisto yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

HINNAT:

Työpajamaksu 45€/hlö Päiväkävijä, ei majoitusta
Työpajamaksu 38€/hlö Jos osallistuja ottaa myös majoituksen

Voit valita useamman aikatauluun sopivan työpajan samaan hintaan.

MAJOITUSHINNAT ( https://kivitippu.fi )
2hh/huone/vrk 100€ sis. aamupala
1hh/huone/vrk 80€ sis. aamupala

Huoneet käytettävissä tulopäivänä klo 15 alkaen ja lähtöpäivänä luovutus klo 12 mennessä.

HUOM! Jos valitset 2hh huoneen niin ilmoita MUUTA-kohdassa toisen majoittujan nimi. Muutoin huoneet jaetaan sattumanvaraisesti mies-naispaikka periaatteella.

 

TYÖPAJAT:

Viikonlopun alustavan aikataulun löydät täältä.

 

TEATTERIAMMATTILAISEKSI – MITEN JA MIKSI Juha Ekola 5 oppituntia, kaksi ryhmää.

Näyttelijä, TeM Juha Ekola kertoo omasta reitistään nuorisoseurojen näyttämöiltä teatterikorkeakouluun ja työelämään kokopäiväiseksi konstailijaksi. Miksi pyrkiä työhön teatterin maailmassa? Ekola esittelee ja teettää harjoitteita joiden kokee koituneen itselleen eniten iloksi ja sivistykseksi. Tutkitaan mistä asioista johtuen näyttämölle syntyy jännite, ja miten sitä voi oppia näyttämöltä käsin tunnistamaan – etsitään ns. vaikeaa paikkaa. Haetaan ymmärrystä siitä että mikä näyttämöllä riittää. Keskustellaan kokemuksista ja havainnoista. Harjoitteet, joita tehdään nojaavat vankasti improvisaatioon. Lisäksi pari vastuutonta kirjoitustehtävää.

Kurssi etenee koko viikonlopun, la 2,5 oppituntia kahdessa ryhmässä ja sunnuntaina 2,5 oppituntia 2 ryhmässä.

 

Näyttelijäntyön perusteet, Kimmo Hirvenmäki 5 oppituntia/ryhmä.

Kimmo Hirvenmäki on 42-vuotias teatterin sekatyöläinen; näyttelijä, dramaturgi, näytelmäkirjailija, ohjaaja, kulissipaino. Etelän lumettomista talvista opiskeluaikoinaan kylliksi saaneena hän muutti perheineen Kemiin vuonna 2007. Hänen ammattinimikkeensä Kemin kaupunginteatterissa on näyttelijä-dramaturgi. Perinteisemmän teatterityön ohella Kimmo kouluttelee sen minkä osaa, seikkailee sairaalaklovnina niin paljon kuin pystyy, ja toimii myös Sairaalaklovnit ry:n klovnien koutsina.

KURSSIKUVAUS:

1.PÄIVÄ: Ensiaskelia (Ryhmä 1: alkeet)

Tutustutaan näyttelijäntyön ja kohtaamisen ihmeelliseen maailmaan. Helpoilla ja etenkin hauskoilla harjoitteilla tutkitaan rytmiä, kontaktia, hengitystä, kehoa, läsnäoloa – näyttelijäntyön kivijalkaa.

2.PÄIVÄ: Ihmisten edessä (Ryhmä 2: jatko)

Mitä se näyttelijäntyö oikein on? Mitkä ovat sen kliseet? Miten huonosti sitä osaa näytellä, jos oikein täysillä yrittää? Ja osaako sitä kukaan mitään, häh?

Keskustellaan, lämmitellään, hölmöillään ja tutkitaan lavalla olemista, valmiilla tekstillä ja ilman.

Voit osallistua molempiin päiviin tai vain toiseen. Rennot vaatteet ja sisäpelikengät mukaan. (Ja vesipullo! Näyttelijän tärkein kaveri!)

 

”Kuusniemen kulmilta Pirunpellon päälliköksi” (eli Varamiehestä vaikuttajaksi) Jukka Mäkinen 5+ 5 oppituntia

Yleisradiossa ja eri teattereissa työuransa tehnyt dramaturgi/ohjaaja (ja käsikirjoittaja) Jukka Mäkinen kertoo omien esimerkkiensä kautta, mitä kirjoittajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta tehdessään – ja mitä ohjaajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta lukiessaan.

Millainen on hyvä käsikirjoitus? Mitä eroa on komedialla ja draamalla? Vai onko niillä mitään eroa?  Työpajassa keskustellaan myös, millaista käsikirjoittajan, näyttelijöiden ja ohjaajan yhteistyö voi parhaimmillaan olla. Jukka Mäkinen tunnetaan ehkä parhaiten television suosittujen maalaiskomedioitten ja maaseutudraamojen ohjauksista.

Sama sisältö kahdessa toteutuksessa, voit osallistua la tai su.

 

TUOTTAMISEN ABC Mari Saarinen 2,5 + 2,5 oppituntia

Tule kuulemaan käytännön vinkkejä, sekä uusia tuulia tuottamisen osa-alueelta. Työpaja on suunnattu uusia vinkkejä tai kertausta kaipaaville ja tuottamista aloitteleville.

Sama sisältö kahdessa toteutuksessa, voit osallistua vain toiseen toteutukseen.
LA klo 12-14 I toteutus ja klo 15-17 II toteutus

 

TRAILERIPAJA Tomi Saarijärvi 10 oppituntia

Koulutuksen tavoitteena on että opiskelija saa valmiudet toteuttaa näytelmästä teknisesti laadukkaan trailerin esim. somelevitystä varten kulloinkin käytettävissä olevalla kalustolla.

Ensimmäisenä päivänä tutustutaan videokuvauksen teoriaan ja käytäntöön ja tallennetaan erilaisilla videokameroilla materiaalia näytelmätraileria varten. Seuraavan päivän työpajassa materiaalista koostetaan valmis traileri nettilevitystä varten. Omaa kamerakalustoa ei tarvita, mutta oma läppäri on hyvä olla mukana trailerin editointia varten. Opettajana koulutuksessa toimii Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksissa videotuotantoa opettava ja audiovisuaalisen alan yrittäjänä toimiva Tomi Saarijärvi.

Kurssi etenee koko viikonlopun.

 

ELOKUVA – HARRASTAJIEN UUSI MAHDOLLISUUS?

Katsotaan harrastajien voimin toteutettu paikalliselokuva ”Anteron aarteen jäljillä” ja keskustellaan, mitä elokuvan tuottaminen ja tekeminen vaatii. Mukana keskustelemassa elokuvan tekemisessä mukana olleita

traileri: https://www.youtube.com/watch?v=qe2g1qlz9sc

facebook: https://www.facebook.com/muistoseurat/

Yksi toteutus, 1h elokuva ja 15 min keskustelu. 

Aika: 7.-8.3.2020
Paikkakunta: Lappajärvi
Kouluttaja: Useita kouluttajia
Ilmottautuminen päättyy: 9.2.2020
Hinta/hlö: alkaen 45€/hlö