Kaksipäiväisellä ohjaajantyön peruskurssilla käydään läpi teatteriohjaajan tärkeimmät työkalut. Ensimmäisenä päivänä aiheena on perinteisten näytelmien ohjaaminen ja toisena päivänä pohditaan ohjaajan roolia nykyteatterissa ja ei-tekstilähtöisessä teatterissa.

Kurssin jälkeen osallistujat hallitsevat ohjaajantyön perusteet. Lisäksi he osaavat ohjauksella herättää henkiin minkä tahansa tekstin puhelinluettelosta nenäkarvatrimmerin norjankieliseen käyttöohjeeseen.

Opetus sisältää lyhyitä luento-osuuksia sekä runsaasti käytännön kokeiluja, yhdessä tutkimista ja hauskoja harjoitteita.

Kurssin vetäjänä toimii lukuisia kiitettyjä teatterikursseja vetänyt teatteri-ilmaisun ohjaaja ja filosofian maisteri Elina Kilkku. Kilkku on opettanut ohjaamista esimerkiksi Kokkolan Ammattikorkeakoulussa. Hänen ohjauksiaan on nähty esimerkiksi Teatteri Jurkassa, Kansallisteatterissa ja Teatteri Takomossa.

Aikataulu: la 11-18.00 su 9.00-16.00. Kurssipaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssin sisällöstä saa työkaluja ohjaajuuden kehittämiseen teatterissa. Kurssimaksuun on mahdollista saada Kansalaisfoorumin myöntämää opintosetelituki (50€). Tuen voi saada työtön, eläkeläinen tai maahanmuuttaja.

Ilmoittaudu kurssille ja hae tukea täyttämällä tästä aukeava opintosetelianomus ja palauttamalla se: [email protected]

Työttömyys tulee todentaa hakemisen yhteydessä.

 

Aika: 15.-16.5.2021
Paikkakunta: Helsinki
Kouluttaja: Elina Kilkku
Ilmottautuminen päättyy: 27.4.2021
Hinta/hlö: 105€/hlö