Kurssi soveltuu parhaiten teatteria jo jonkin verran harrastaneille: näyttelijöille, ohjaajille, teatteriopettajille sekä kaikille teatterin tyylilajeista kiinnostuneille.

Mikä on tragedian ja komedian ero? Miten Shakespearea näytellään? Millaista on Brechtin eeppinen teatteri? Mitä kaikkea muuta kuin todellisuutta jäljittelevää realismia teatteri voi olla?

Viikonlopun aikana käydään läpi seuraavat tyylilajit: antiikin Kreikan tragedia, komedia (farssi, commedia dell’arte, karnevalismi), Shakespearen teatteri, ekspressionismi, Brechtin eeppinen teatteri, Antonin Artaud’n teatteri sekä absurdi teatteri.

Kurssilla käsitellään lyhyesti kunkin tyylilajin historiallinen konteksti ja ominaisuudet, mutta pääpaino on tekemisessä eli Elina Kilkun kehittelemissä harjoitteissa, joiden avulla historialliset tyylit voidaan herättää henkiin. Tyylilajien hyödyntämisen ei tarvitse jäädä menneen toistamiseksi: kurssin tavoitteena on tarjota paitsi pikakelaus länsimaisen teatterin kulmakiviin myös näkökulmia, innoitusta ja työkaluja kaikenlaiseen realismista irtautumiseen.

Elina Kilkku on teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja teatteriopettaja. Hän on koulutukseltaan sekä Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK että teatteritieteen maisteri. Hänen ohjauksiaan on nähty esimerkiksi Takomossa ja Kansallisteatterissa. Kilkku on ohjannut useita tyylilajeja hyödyntäviä esityksiä ja opettanut tyylilajeja esimerkiksi Teatterikorkeakoulussa. Syksyllä 2017 ilmestyi hänen kirjoittamansa tietokirja, Teatterin tyylilajit.

Aikataulu : LA 11-18.00 SU 10.00-16.30

Kurssi pidetään Kansalaisfoorumin toimintatilassa, osoitteessa Käenkuja 1B, Helsingin Sörnäisissä.

Aika: 9.-10.11.2019
Paikkakunta: Helsinki
Kouluttaja: Elina Kilkku
Ilmottautuminen päättyy: 23.10.2019
Hinta/hlö: 105€/hlö