KOUTA – teatterisyksyn sadonkorjuu

Harrastajateatterikatselmus Posiolla 18.-20.11.2022. Tutustu ohjelmistoon alta ja hyppää mukaan! Festaripassilla pääset kaikkiin esityksiin (ellei muuta ole mainittu). Illanviettoon on pääsy festaripassin lunastaneilla.

Yksittäisiä lippuja esityksiin myydään ovilta niin kauan kuin niitä riittää. Liput 10€/kpl/esitys ellei muuta ole mainittu. Maksuvälineenä käteinen ja pankkikortti. Varaathan tasarahan jos maksat käteisellä.

Festaripassin (50€) voit ostaa laittamalla tilauksen 9.11. mennessä Suomen Harrastajateatteriliitolle. Ilmoita festaripassien määrä, käyttäjien nimet ja laskutustiedot (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostisoite). Passitilaukset ovat sitovia ja passit henkilökohtaisia.

Passitilaukset : [email protected]

Lauantaina ja sunnuntaina Pyrinnön talolla palvelee Eläkeliiton Posion yhdistyksen väliaikakahvio, jossa maksutapana käy käteinen.

PE 18.11. Pyrinnön talo

18.00 Avajaiset

18.15 Ihmisenä olemisen pitkä tie

Sari Sipola / Salla

30min

Runot ja laulut: Sari Sipola

Pöytälaatikkorunoilija ja -lauluntekijä Sari Sipola palaa näyttämölle vuosien kaipauksen jälkeen ja esittää tuokiokuvia ihmisenä olemisen pitkästä tiestä runojen ja laulujen muodossa.

19.30 Posion juhannus

Pomppateatteri / Posio

1h30min (sis. väliajan)

Ohjaus: Pertti Udd ja Pomppalaiset

Rooleissa: Pekka Posio, Janne Pätsi, Pertti Udd, Mirka Luksua-Lumikanta, Lea Soudunsaari, Marja-Leena Manninen, Virva Jakkula, Tuija Suonnansalo, Paula Vuonnala, Elvi Mäntyjärvi, Samuli Luksua

Bändi: Basso ja laulu – Jorma Aapaoja, kitara – Jarmo Pyhtinen, koskettimet ja laulu – Arto Mäntyjärvi, rummut – Teijo Laine, tekniikka – Sami Lumikanta

HUOM! Yksittäiset liput tähän esitykseen 15€ kpl

Posion juhannus on faktaa ja fiktiota sekoittava musiikkipitoinen hupailu. Se kertoo kahdesta maalaispojasta, jotka lähtevät yöttömän yön festareille etsimään morsianta ja vähän muutakin säpinää. Posion juhannus oli todellisuudessakin yksi Suomen suurimmista juhannusjuhlista. Tapahtuman kulta-aikaa oli 1980-luku, jolloin esiintyjäkaartissa nähtiin supertähtiä Samantha Foxista Dingoon.

Pomppateatteri on Posiolla vuonna 2014 perustettu iloinen ja vallaton teatteriryhmä, joka on myös bändi. Jäseniä Pompassa on noin 30 henkilöä ja joka kevät pyritään saamaan ensi-iltaan uusi näytelmä.

LA 19.11. Pyrinnön talo

10.00 Henryn ja Alicen salaiset elämät

Kuusamon näyttämö / Kuusamo /2h (sis. väliajan)

Ohjaus: Merja Siikaluoma

Käsikirjoitus: David Tristram (suom. Timo Rissanen)

Rooleissa: Eeva-Kaarina Jäkäläniemi ja Sakari Siikaluoma

Esityksen oikeuksia valvoo Concord Theatricals.  

Hersyvä komedia pitkään naimisissa olleesta avioparista, joka pakenee harmaata arkea päiväunikuvitelmiin. Hulvattomassa menossa ovat mukana Alicen ja Henryn lisäksi fantasiaroolihahmot kuten psykiatri, presidentti, tarjoilija ja salaiset agentit.

Kuusamon Näyttämö on 74-vuotias harrastajateatteri Koillismaalta. Tässä työryhmässä on mukana kourallinen teatteriaktiiveja, mm. kaksi näyttelijää, ohjaaja, tuottaja, assistentti, puvustaja, tarpeiston hoitaja ja tekniikka.

12.00 Posion joulukauden avajaiset (Pikkutorilla)

13.30 Eroparatiisi

iValoiset / Ivalo

1h 35min, ei väliaikaa

Ohjaus/luotsaus: Satu Kyrö

Käsikirjoitus: Kirsi Sulonen

Rooleissa: Teija Kunnari, Juhani Janhonen, Jarmo Alaluusua, Satu Kyrö, Jukka Aittokoski, Ruska Ruuhimäki, Niilo Guttorm, Tarja Palojärvi, Sakari Maliniemi, Nina Niittyvuopio, Riitta Elina Valaja, Seija Huovinen

Musiikki: Pena Pennanen

Esityksen oikeuksia valvoo: Sunklo

Eroparatiisi

Viiltävä ihmissuhdekomedia kertoo sekä pari- että perhesuhteiden haasteista. Riitaojan perheen kolme sukupolvea puolisoineen törmää sattumusten summana väistämättä ja tahtomattaan toisiinsa. Muutama asia on jäänyt selvittämättä, salaisuuksia yritetään säilyttää viimeiseen asti,

eikä kukaan perheessä ole kovin taitava sanoittamaan sitä, mitä oikeasti kaipaisi ja toivoisi. Hersyvää tilannekomiikkaa, elämän kipeitä hetkiä, tunnistettavia tunteita ja kohtaamisia sekä kohtaamatta jättämisiä pursuava näytelmä

iValoiset on vuonna 2001 perustettu ryhmälähtöisesti toimiva ryhmä, johon on rekrytoitu myös uusia näyttelijöitä.

16.00  Puskaratio Kemijärvi –Valokeilassa ikuiset urputuksen aiheet

Kemppateatteri / Kemijärvi /1h 15min (sis. väliaika)

Ohjaus: Anne Niskanen

Käsikirjoitus: Työryhmä

Rooleissa: Senni Hartikainen, Tiina Leinonen, Mikko Mård, Hanna Hartikainen, Rauni Pulska, Irja Uusisalmi, Lauri Haarahiltunen, Vesaveikko Niemelä, Risto Kumpula, Paula Kettunen.

 

Kuva Vesa Särkelä

Puskaratio Kemijärvi iltamat ovat syntyneet ryhmän halusta tehdä hauskaa esitettävää nopeasti ja kevyesti kiertämään kylätaloille. Muutaman lyhytkurssin aikana olemme ruotineet kotikaupunkimme Kemijärven erityislaatuisuutta pilke silmäkulmassa sketsien keinoin. Meillä on ollut kivaa! Nyt haluamme jakaa esityksen kanssanne alkulaulusta loppupuheenvuoroon.

Kemppateatteri sai alkunsa vuonna 2009, kun eräänä helmikuisena pakkasiltana joukko teatterin ystäviä kokoontui yhteen hyvän ruuan ja juoman pariin. Todettiin yksimielisesti, että on aika saada kaupunkiin oma teatteriyhdistys. Kyllä kannatti!, sillä nyt takana on yli kaksikymmentä tuotantoa ja ryhmä tuo valtavasti iloa omalle seutukunnalleen. Riehakkaan ja eläväisen ryhmän ikäjakauma on 13 – 78 vuotta; mukana on koululaisia, työssä käyviä ja aktiivisia eläkeläisiä.

17.30 Jouluista jazzia: Christmas Jazz –konsertti, Valtuustosali

Liput ovelta 5€, Koutapassilla ilmaiseksi jos sisään mahtuu (50 istumapaikkaa). Kesto n. 60min

Mariah Hortans, laulu ja Mathias Sandberg, kitara

Jazzlaulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg tekevät marras-joulukuussa 35 konsertin Christmas Jazz -jäähyväiskiertueen. Yhdessä he ovat kiertäneet Yhdysvalloissa sekä tehneet yli 650 konserttia lähes kaikissa Suomen kunnissa Utsjoelta Hankoon. Kiertueen yhteydessä julkaistaan heidän pitkään odotettu kolmas ja viimeinen duo-albuminsa ”Christmas at Last”.

(Huom! Konsertissa pidetään tarvittaessa tauko, jotta halukkaat ehtivät 18.30 alkavaan Lisman ministeri -näytökseen.)

18.30 Lisman ministeri

Sortin sakki / Kittilä /1h 45min (sis.väliajan)

Ohjaus: Tiina Puljujärvi

Käsikirjoitus: Tiina Puljujärvi & Sortinsakki

Rooleissa: Reijo Paasirova, Eeva-Liisa Kinisjärvi, Marja-Leena Magga, Katri Blomqvist, Pirkko Palosaari, Jenni Maansaari, Vuokko Kyllönen, Lasse Lompolo, Juhani Alatörmänen, Esa Ylläsjärvi, Mauri Tammela, Tiina Puljujärvi, Eero Magga.

Musiikit: Elina Alatörmänen

Lisman ministeri -näytelmä on tositapahtumiin pohjautuva, reilulla Lapin lisällä höystetty hulvaton komedia huijarista, joka kierteli Lapin syrjäseutuja 1945. Näytelmä sai ensi-iltansa Kittilässä Staalon festeillä 2019, ja sitä on esitetty Kittilän lisäksi myös Lemmenjoella ja viimeisimpänä Vuotson markkinoilla.

Sortinsakki-ryhmän kokoonpanossa on ohjaajan ja muusikon lisäksi 12 mainiota harrastajanäyttelijää Kittilästä.

20.30 Koutalaisten illanvietto Posion tyyliin –Pyrinnön talo

Illanviettoon on päässy festaripassilaisille. Yllätysohjelmaa Posion tyyliin ja tisko TJ-Tepa.

SUNNUNTAI 20.11. Pyrinnön talo

9.45 Kohtaamisia Loihakat lausujat / Kittilä

2h 15min (sis.väliajan)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Mauri Tammela

Musiikki ja laulut: Elina Alatörmänen

Esiintyjät: Juhani Alatörmänen, Esa Ylläsjärvi, Pirkko Palosaari, Reijo Paasirova, Vuokko Kyllönen, Pirkko Jauhojärvi, Marja-Leena Magga, Outi Saarnio, Sari Hakko, Anja Tornensis,

Esityksen oikeuksia valvoo: Sanasto

Kohtaamisia esitys on näytelmällisiä elementtejä hyväksi käyttäen rakennettu lausuntaesitys. Esityksessä kohtaavat Suomen alkuperäiskulttuurit; suomalaisuus, lappilaisuus, saamelaisuus ja suomen – ruotsalaisuus. Esitys koostuu Oiva Arvolan saagoista, Tove Janssonin mietelausetyyppisistä teksteistä, Edith Södergranin runoista ja Nils-Aslak Valkeapään runoista ja musiikista. Osa teksteistä esitetään alkuperäiskielellä eli Nils-Aslakin tekstejä saameksi ja Edithin tekstejä ruotsin kielellä.

Loihakat lausujat -ryhmään kuuluu 13 aktiivista harrastajaa. Ryhmä on ollut koossa 5 vuotta. Ryhmä on esiintynyt erilaisilla esityksillä ja vaihtelevalla kokoonpanoilla yli 100 eri kertaa, joten esiintymiskokemusta on kertynyt. Ohjaaja Mauri Tammela on käsikirjoittanut ja ohjannut esityksiä eri puolilla Suomea lähes yli 50 vuotta, sillä ensimmäisen ohjauksen ja käsikirjoituksen hän teki kansakoulussa ollessaan 10-vuotias.

13.00 Sylttyyn astutut villasukat / 35min.

Kemijärven lausujat / Kemijärvi

Ohjaus ja dramatisointi: Tiinaliisa Multamäki

Esiintyjät: Aila Kelloniemi, Seija Törmänen, Arja Skog, Pentti Virtala, Maritta Iivari-Puikko, Saara Laitila

 

Sylttyyn astutuissa villasukissa ikääntyneet Hoivakoti Villasukan asukkaat käsittelevät nuoruuden muistoja ja vanhenemisen monia mielentiloja. Esityksessä kuullaan mm. Arto Mellerin, Mika Waltarin, Kaarina Valoaallon ja Anja Erämajan tekstejä, joita esittävät roolihahmot: Ylivilkas Nuorallatanssija, Romanttinen Vauhtiajaja, Maailmaa nähnyt Bisnesnainen, Boheemi Poliitikko, Deittaileva Tanssija ja Hiiriä pelkäävä Ennustaja.

Kemijärven lausujien toiminta alkoi noin 40 vuotta sitten. Julkisia esiintymisiä/esityksiä on järjestetty vuosittain Kemijärvellä ja toisinaan muuallakin Pohjois-Suomessa. Joinakin vuosina esiintymismatkoja on tehty myös Etelä-Suomen alueelle. Lausujat tekevät ”vapaaehtoistyötä” lausumalla runoja mm. hoivakodin ja palvelutalon asukkaille.

13.45 Päättäjäiset Pyrinnön talolla

Päättäjäisissä jaetaan Vuoden lappilainen harrastajateatteriteko -stipendi.

Kaikki teatteriesitykset, avajaiset, päättäjäiset sekä illanvietto Pyrinnön talolla (Posiontie 24).

Joulukadun avajaiset Posion pikkutorilla ja Jouluista jazzia: Christmass Jazz- konsertti Posion Kunnantalon Valtuustosalissa.

Tapahtuman pääjärjestäjinä vuonna 2022 toimivat Suomen Harrastajateatteriliitto, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi, Suomen Nuorisoseurat sekä Posion kunta.