HARRASTAJATEATTERIKESÄN 2021 VALINNAT ON JULKAISTU

Harrastajateatterikesään 20.-22.8.2021 on valittu Teatteri Fiasko Joensuusta, Tikkurilan Teatteri Vantaalta, Teatteri Kultsa ja Helsingin Gayteatteri HGT Helsingistä sekä Teatteri Sisar Tuusulasta. Poikkeusvuonna poikkeuksellisesti esityksiä valittiin mukaan viisi. Valinnat teki Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja, teatteriohjaaja ja -opettaja Sanna Saarela.

– Aloitin reilu puoli vuotta sitten Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtajana. Koronan varjostaessa koko tähänastista taipalettani, olen päässyt aivan harmittavan vähän katsomaan teattereidemme esityksiä ja siksi Harrastajateatterikesän valitsijan pesti tuntui entistä tärkeämmältä näköalapaikalta tämän hetken harrastajateatterikenttään, toteaa tehtävässään syksyllä 2020 aloittanut Saarela.

Ajan kuvaa on myös se, ettei hakemuksia saapunut samaan malliin kuin aikaisempina vuosina, kun rajoitustoimet ajoittuivat juuri hakuajan kanssa päällekkäin, eikä teatterin tekeminen ole vuonna 2020 ollut helppoa. Hakemuksia saapui kuitenkin 13 ja valintatyö voitiin tehdä.

– Erityisesti minua kosketti se teatterin tekemisen palo ja riemu, joka kaikista hakijoista välittyy. Varsinkin näin pandemian aikana huomioni kiinnittyi saumattomaan yhteistyöhön näyttämöllä ja siihen yhteisöllisyyden kokemukseen mitä teatteri parhaimmillaan meille tarjoilee. Valitsemiani esityksiäni yhdistää vahva tunnelma ja selkeä sisäinen maailma. Ne pitivät otteessaan, herättivät ajatuksia ja jäivät pyörimään mieleeni joko teemansa, toteutustapansa tai tunnelmansa ansiosta. Uskon, että valitsemani ohjelmisto on kiinnostava ja herättää keskustelua katsojissa kertoo Saarela.

 

Ohjelmistoon valitut esitykset ovat

Tikkurilan Teatteri: Eikä yksikään pelastunut/ Vantaa

Käsikirjoitus Agatha Christie ja ohjaus Aarne Linden

Teatteri Kultsa: Yössä Gehennan / Helsinki

Käsikirjoitus Ilpo Tuomarila ja ohjaus Jorma Hellström

Teatteri Fiasko: Don Juan ja Kivinen Vieras / Joensuu

Käsikirjoitus Moliére ohjaus Tuire Hindikka ja Tiia-Mari Mäkinen

Helsingin Gayteatteri: Pinkkiä punatähden varjossa – Rosa Unterm Roten Stern/ Helsinki

Käsikirjoitus Mikko Autio ja ohjaus: Jarno Pimperi

Teatteri Sisar: Kodittomat / Tuusula

Käsikirjoitus ja ohjaus Sarppa Heiskanen

Harrastajateatterikesä järjestetään tulevana kesänä 47. kerran. Vuonna 2020 tapahtuma jouduttiin koronan vuoksi peruuttamaan ensimmäistä kertaa sen pitkässä historiassa. Tapahtuman järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa. Tapahtuman liput tulevat myyntiin keskiviikkona 19.5. ja niitä voi ostaa kaupunginteatterin lippumyymälästä (avoinna 21.5. saakka 12-17) tai lippu.fi:stä.

Lisätietoa www.harrastajateatterikesa.fi