Suomen Harrastajateatteriliitto palkitsee ansioituneita teattereita vuosittain Vuoden Harrastajateatteri -tunnustuksella ja Kantaesityspalkinnolla. Myönnämme myös jatkuvalla haulla ansio- ja tunnustusmerkkejä sekä kunniakirjoja pitkäaikaisesta ja ansioituneesta toiminnasta harrastajateatterityön parissa.

Palkintojen hakeminen uudistuu ja aikaistuu

Vuoden Harrastajateatterin ja Kantaesityspalkinnon hakeminen tapahtuu jatkossa sähköisesti jäsenintran kautta. Jäsenintraan pääset kirjautumaan teatterisi omilla tunnuksilla, jotka on toimitettu keväällä 2017. Jos tunnukset puuttuvat ota yhteyttä toimistoomme: minna.ahlfors@shtl.fi tai mari.saarinen@shtl.fi     

Huomioithan että hakuajat aikaistuvat ja alkavat jo 15.12.2017 päättyen 15.1.2018.

Kantaesityspalkinnon tarkoituksena on kannustaa näyttämöitä tuottamaan uusia kotimaisia näytelmätekstejä. Palkinto on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään näytelmän esittäneelle teatterille. Palkinto perustuu näytelmätekstiin, ei itse esitykseen. Tekstin pitää olla kirjoitettu näytelmäksi – se ei siis voi olla dramatisointi, eikä käännös muusta kielestä.

Kilpailuun voivat osallistua vuonna 2017 kantaesitetyt näytelmät, jotka on kantaesitetty Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterissa.

Kantaesityspalkinnon saajan vuodelta 2017 valitsee Seppojuhani Ruotsalainen. Lisätietoa täältä.

Vuoden Harrastajateatteri ­-palkintoa voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterit. Vuoden Harrastajateatteri saa palkinnoksi 1000 euron stipendin ja kunniakirjan sekä näkyvyyttä Suomen Harrastajateatteriliiton tiedotuksessa. Vuoden Harrastajateatteriksi sopii esimerkiksi teatteri, jonka taiteellinen kunnianhimo ja teatterin asema oman paikkakuntansa henkisenä vaikuttajana yleisön tai muun yhteistyön kautta on merkittävä. Teatterin toimintaa tulee tarkastella erityisesti vuoden 2017 ajalta.

Vuoden Harrastajateatterin valinnasta vastaa Suomen Harrastajateatteriliiton hallituksen jäsenistä koostuva työryhmä. Palkintoa haetaan sähköisesti jäsenintran kautta teatterin omilla tunnuksilla. Lisätietoa täältä.