Tiedote 11.2.2021

Julkaisuvapaa heti

SUOMEN HARRASTAJATEATTERILIITTO KÄYNNISTÄÄ MESENAATTIKAMPANJAN

Harrastajateatterit ovat taloudellisessa ahdingossa ja tarvitsevat pikaisesti apua. Suomen Harrastajateatteriliitto jakaa 18 000 € koronatukea teattereille, muttei siitä riitä kuin murto-osalle. Korona puolitti harrastajateattereiden katsomot, peruutti osan esityksistä kokonaan ja vaikutti harrastajien määrään monessa paikassa. Sekä vuoden 2020 että 2021 kevään ensi-illoista on tullut tappiota, eikä helpotusta näy. Tilanne on historiallisestikin katsottuna erittäin hankala. Tämän vuoksi Suomen Harrastajateatteriliitto käynnistää mesenaattikampanjan harrastajateattereiden tukemiseksi.

Teatteriharrastus vahvistaa monin tavoin sekä mielen että kehon hyvinvointia. Tutkimusten perusteella tiedämme, että teatteritoimintaan osallistuminen on yhteydessä esimerkiksi vähäisempään masentuneisuuden ja ahdistuneisuuden määrään. Teatterissa käyminen sekä sen tekeminen ovat tutkimusten mukaan merkittävästi yhteydessä koettuun terveyteen ja hyvään elämään. Tästä syystä koronan aiheuttama ahdinko syvenee ja koronan lasku koko harrastajateatterikentälle tulee olemaan taloudellisesti ja inhimillisesti katsottuna järkyttävän suuri. Suomen Harrastajateatteriliitto haluaa suojella Suomen ainutlaatuista harrastajateatterikulttuuria.

Harrastajateatterit ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta yleishyödyllisiä voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä, jonka vuoksi suurimmalla osalla teattereista ei ole olemassa puskurirahastoa. Niilläkin, joilla on, on se kulutettu jo vuoden 2020 puolella. Useilla teattereilla on pienistä budjeteista huolimatta kiinteitä kuluja tiloista ja henkilökunnasta, ja varsinkin näissä tapauksissa taloudellinen hätä on jo todella suuri.

Kaikki keinot on siis otettava käyttöön, joten haluamme kasvattaa korona-avustusta KORONATUKEA HARRASTAJATEATTERIKENTÄLLE -mesenaattikampanjan avulla. Kampanjan kautta kerätyt varat menevät lyhentämättömänä harrastajateatterikentälle.

Tule mukaan mesenaattikampanjaamme ja varmistetaan yhdessä ainutlaatuisen harrastajateatterikulttuurin tulevaisuus Suomessa!

Kampanja on nyt käynnissä ja se päättyy 15.3.

Tutustu kampanjaan täällä: https://mesenaatti.me/1984/korona-aid-tukea-harrastajateatterikentalle/ 

(Päivitetty julkaistun kampanjan verkkosivuosoite 15.2.)

Lisätietoja

Sanna Saarela

Toiminnanjohtaja

Suomen Harrastajateatteriliitto

[email protected]

050-092 8984