Mikä on SHT Blogi?

SHT Blogista voit lukea liiton ajankohtaisia kuulumisia vaihtuvien kirjoittajien kynästä.

Toimintaympäristöämme varjostavat epävarmuustekijät

Auringontäytteinen ja huoleton kesäaika on siirtynyt kuulakkaaseen ja työntäyteiseen syksyyn. Taas on se aika vuodesta, kun valmistelemme Harrastajateatteriliiton hallitukselle ja syyskokoukselle toimintasuunnitelmaa ja talousarviota vuodelle 2023. Vakavat uutiset varjostavat mieltä ja uhkaavat viedä kesän tuoman leppoisuuden ja rentouden tuntemukset mennessään.

Lue koko blogi täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Kasvokuva Minna Ahlforsista.

KESÄTEATTERIKANSAN PALUU!

Mikä ihana kesä! Kesäteatterit tulivat takaisin kahden koronakesän jälkeen voimalla!

Suomalainen kesäteatterikulttuuri on kansainvälisestikin aivan ainutlaatuinen. Missään muualla maailmassa ei ole edes lähelle niin paljon kesäteattereita kuin Suomessa. Suomalaiset ovat ehdottomasti kesäteatterikansaa, kesäteattereissa käy yli miljoona katsojaa vuosittain.

Lue koko blogi täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Uusia sivuja

”-Kun mä istuin sinne katsomoon ja valot laski, niin tajusin että oon ekaa kertaa teatterissa sitten vuoden 2019.”

Merkittäviä hetkiä. Edellä mainitun lausahduksen kuulin SPOTTI -Lasten ja nuorten teatteritapahtumassa Riihimäellä toukokuun puolessa välissä. Lavalle nousi ekakertalaisia, katsomossa istui ekakertalaisia, mutta toisaalta paikalla oli paljon myös meitä jotka kokivat niin tuttuja tunteita tavallaan ihan ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun..no tiedätte kyllä.

Lue koko blogi täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

7.4.2022

Tuotantoavustuksia ja Kesäteatteria

Kevät on jo hyvässä vauhdissa ja se tarkoittaa myös sitä, että Harrastajateatteriliiton vuoden 2022 tuotantoavustukset tulevat jakoon.  Olen saanut alku vuonna monia huolestuneita yhteydenottoja teattereilta ympäri Suomea. Useiden teattereiden taloudellinen tilanne on erittäin huolestuttava.  Olemme lisänneet tuotantoavustuksiin varattuja määrärahoja kahtena vuotena peräkkäin ja silti tuelle näyttäisi olevan moninkertaisesti se tarve, mitä liitto pystyy jakamaan. 

Lue koko blogi (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

4.2.2022

Koronan kurittamana uuteen vuoteen

Vuosi alkoi alakuloisissa tunnelmissa, uusia rajoitustoimia sisäistäen ja toimintaa uudelleen järjestäen. Suunnitelmat menivät uusiksi, jälleen kerran, mutta päällimmäisenä kaikesta on kuitenkin suuri huoli harrastajateattereistamme. Tilanteet muuttuivat yllättäen, varautuminen oli käytännössä mahdotonta, saatikka uuden suunnittelu. Kuinka teattereidemme talous kestää jälleen tämänkin kolauksen?

Lue koko blogi (linkki avautuu uuteen ikkunaan)