SPOTTI – Lasten ja nuorten teatteripäivät siirrettiin keväältä 2021 koronan vuoksi vuoteen 2022. Tapahtuman raati löytyy tältä sivulta. Tapahtuman suojelijana toimii Kiti Kokkonen.

Raatiin astuvat Niina Lahtinen, Jaana Saarinen ja Heikki Vilja. 

Mitä raatilaiset miettivät teatterista ja mitä he odottavat SPOTTI -tapahtumalta?

Niina Lahtinen

”Olen tehnyt teatteria koko ikäni harrastajien kanssa ja rakastan sitä! Intomielistä tutkimusmatkailua ja unelmien toteuttamista. Sitä samaa yritän toteuttaa myös tämänhetkisessä työssäni Putouksen ohjaajana. Odotan pääseväni pitkästä aikaa teatterin katsomoon oikein huolella, sekä kaikkia ajatuksia ja keskusteluita, joita esitykset herättää.”

Niina Lahtinen on näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on ollut mukana esimerkiksi useissa kotimaisissa elokuvissa ja tv-tuotannoissa, ohjaten muun muassa Putousta.

Heikki Vilja

”Innoissani tulen SPOTTI -teatterifestareille. Siellä on aina hyvä meininki ja sekä lasten että nuorten esityksissä on aina aivan järjetön into, kun kaikki tekevät teatteria täydestä sydämestä. Sitä paitsi pitkän koronakauden jälkeen menen innoissani minne tahansa ihmisten ilmoille.”

Heikki Vilja on palkittu Stand up- koomikko (mm. Naurun tasapaino 3.sija 2015, Vuoden Tulokas 2011, Helsinki Comedy festival Gong-shown voittaja 2011)  ja teatteriopettaja. 

Jaana Saarinen
 
”Nuoret ja lapset, siitä se lähtee! Kulttuurikasvatus, into teatteriin, iloa esiintymiseen! Kiitos, että tällaisia katselmuksia järjestetetään. Olen kiitollinen katsoja ja itse nautin edelleen työstäni näyttelijänä ja kommentoin ja kehun muita mielelläni! Olin vuosia sitten Nuorten Valtakunnallisen Teatris-tapahtuman taiteellinen johtaja ja olin joka solullani silloinkin mukana. ”
 
Jaana Saarinen on tehnyt näyttelijäntyötä lapsesta lähtien, niin teatterissa kuin kamerankin edessä, sarjoissa ja elokuvissa, sekä toiminut esiintymisvalmentajana ja luennoitsijana. 
 

Mikko Kaukolampi

”Intohimoa, yhteenkuuluvuutta ja suurta tarkoitusta. Asiat loksahtivat paikalleen ja tiesin että teatteri on sitä mitä elämässäni haluan tehdä. Siltä minusta tuntui kun aikanaan aloitin teatterin harrastamisen ja samaa intohimoa ja tekemisen iloa odotan näkeväni myös SPOTTI -tapahtumassa. Täpöllä stagelle, upeaa olla mukana, tästä tulee kivaa!”

Mikko Kaukolampi on helsinkiläinen teatterialan ammattilainen. Mikko on toiminut laaja-alaisesti teatterikentällä ohjaten muun muassa ammattiteattereissa näytelmiä sekä yleisradiolle kuunnelmia. Mikolla on myös kattava kokemus lasten ja nuorten parissa taiteen tekemisestä.