Starttaa teatteritoiminta

Suomen Harrastajateatteriliitto tarjoaa jäsenteattereilleen starttipaketteja teatteritoiminnan uudelleen käynnistämiseen.

Starttipaketit on suunnattu ryhmille, jotka käynnistävät toimintaansa uudelleen tai kokonaan uuden toiminnan aloittamiseen.

Starttiapaketti voi olla kestoltaan sopimuksen ja tarpeen mukaan 6-12 oppituntia, ja kokoontumisia voi olla yhdelle tai kahdelle kerralle jaettuna. Suomen Harrastajateatteriliitto etsii tarvittaessa kouluttajan (kouluttajasta voi myös esittää toiveita), hoitaa tuntitukihakemuksen anomisen ja tilittämisen ja kouluttajan sopimus- ja palkanmaksuasiat. Starttipaketti laskutetaan toiminnan järjestävältä taholta ja teatteri voi halutessaan laskuttaa vielä osallistujia.

Starttipaketin opinnollinen tavoite on kerrata näyttelijäntyön perusteet siten, että mukaan pääsee hyppäämään myös vasta-alkaja. Starttipaketin tarkoituksena on herätellä takaisin teatteriharrastuksen pariin, oppimaan uutta ja ammentamaan jo opitusta yhdessä ryhmän kanssa. Kurssin keskiössä on ryhmätyöskentelyn lujittaminen, heittäytyminen hetkeen ja näyttelijäntyön perusteet/niiden kertaaminen. Näyttelijäntyön perusteissa voidaan käydään läpi esimerkiksi kohtaamista, hahmon rakennusta, tunnetyöskentelyä, fyysistä näyttelijäntyötä ja dialogia ryhmän tarpeiden mukaan. Jokainen kurssi räätälöidään ryhmälle sopivaksi, jonka vuoksi kurssi toimii hyvänä aloituksena uudelle projektille tai kaudelle.

Starttipaketin hinta on alkaen noin 59€/hlö. Hintaan vaikuttavat koulutuksen tilakulut, kouluttajan matkakulut ja valittu oppituntimäärä. Tuen saamisen ehtona on että koulutukseen osallistuu vähintään 8 yli 15-vuotiasta henkilöä.

Toimintaa tukee Kansalaisfoorumi.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan teille sopiva startti!

Lisätietoa: Tuottaja Mari Saarinen, [email protected] / 050-4682138