Tiedote 12.2.2019

Julkaisuvapaa

 

Salon Teatterilta on löytynyt 1970-luvulta lähtien kunnianhimoa kehittyä yhdessä ammattilaisten kanssa. Harrastajateatterista on pitkäjänteisen työn kautta kasvanut Varsinais-Suomen kulttuurielämän helmi. Lukuisat harrastajat ja vapaaehtoiset ovat toiminnan sydän ja tulevaisuuteen uskoen teatteri uudisti vuoden 2018 aikana perinteikkään tilansa mittavan talkootyön siivittämänä. Yhteisö näyttäytyy rohkeana, kaikkensa antavana ja kokonaisvaltaisena toimijana, joka uskaltaa haastaa omassa maakunnassaan jopa Turun kaupunginteatterin.

Salon Teatteri haluaa selvästi olla kokoaan suurempi, vaikuttavampi, näyttävämpi ja ammattimaisempi. Pyrkimys vaikuttavuuden lisäämiseen näkyy kaikessa, ohjelmistovalinnoista teatterin kuvamateriaaliin. Salon Teatteri hämärtää rajaa ammatti- ja harrastajateatterin välillä, jolloin puhutaan vain intohimoisesta teatterin tekemisestä. Ammattijohtajuus ei ole teatterille itsetarkoitus, vaan mahdollistaja.

Vuoden 2018 ohjelmistovalinnat eivät ole helpoimmat mahdolliset. Teatteri on nostanut itse rimansa ja tekee myös omalla alueellaan kulttuurikasvatustyötä, opettaen yleisöään samalla kun haastaa itse itseään.

– Vuoden Harrastajateatterin 2019 valitsijaryhmä Liina Tiusanen, Henna Kauppinen ja Sari Jaatinen 9.2.2019

Salon Teatterin kotisivut

Kuva Salon Teatteri Dreamteam 2019, kuvaaja Mikko Pääkkönen