Elävä perintö -teemavuosi 2023

Tervetuloa mukaan järjestämään tapahtumia ja ohjelmaa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Elävä perintö -teemavuoteen 2023! Euroopan kulttuuriympäristöpäivät, European Heritage Days, on tuhansien tapahtumien ja miljoonien osallistujien kokonaisuus. Päiviä vietetään 48 maassa Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta.

Vuoden 2023 teema nostaa tarkasteluun elävän ja aineettoman kulttuuriperinnön. Elävän perinnön teemavuosi kutsuu esittelemään erilaisia taitoja ja perinteitä, jotka voivat liittyä esimerkiksi ruokakulttuuriin, käsitöihin, musiikkiin, suulliseen perinteeseen, juhliin ja tapoihin, esittävään taiteeseen tai leikkeihin ja tanssiin.

Teatteritoiminta on elävää kulttuuriperintöä ja kutsumme mukaan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjiksi kaikki kesäteatterit! Teatterit voivat osallistua kulttuuriympäristöpäiviin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia, esimerkiksi tutustumisen teatterin back stageen, näyttelijätreffejä, näytelmän teemaan liittyvän esitelmän tai vaikkapa opastuksen teatterin miljööseen.

Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään ensi vuonna 4.–10.9.2023, mutta tapahtumia voi järjestää myös muina ajankohtina, esimerkiksi kesäkaudella teattereiden näytäntöjen aikana.

Miksi kannattaa osallistua?

  • Pääsette mukaan osaksi Euroopan suurinta yleisötapahtumien kokonaisuutta.
  • Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat opettavat uusia tietoja ja taitoja, lisäävät yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja paikallisen kulttuuriperinnön arvostusta. Tapahtuman järjestäminen houkuttelee uuttakin yleisöä tutustumaan kohteeseenne.
  • Saat meidän kauttamme näkyvyyttä ja meistä hyvän viestintäkumppanin. Tarjoamme maksuttomia materiaaleja ja käytössämme on sekä kansainvälisiä että paikallisia kanavia.

 

Miljoonien kävijöiden tapahtumakokonaisuus lisää kulttuuriperinnön arvostusta

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät, European Heritage Days, ovat tuhansien tapahtumien ja miljoonien osallistujien kokonaisuus. Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään joka vuosi vaihtuvin teemoin.

Päivien tarkoituksena on eurooppalaisen kulttuuriperinnön tuntemuksen ja arvostuksen lisääminen. Ohjelman avulla halutaan myös edistää demokratiaa, osallistumista ja yhteisöllisyyttä.

Voitte lukea lisää verkkosivuilta: www.kulttuuriymparistopaivat.fi

 

Kerromme mielellämme lisää, ole yhteydessä!

Riina Koivisto, koordinaattori, Suomen Kotiseutuliitto. riina.koivisto @ kotiseutuliitto.fi, puh. 044 9834 555

Hanna Hämäläinen, suunnittelija, Ympäristöministeriö, hanna.p.hamalainen @ gov.fi, puh. 0400 143 956