Ansiomerkit

Suomen Harrastajateatteriliitto myöntää ansiomerkkejä hakemusten perusteella. Ansiomerkillä voit palkita esimerkiksi teatterisi pitkäaikaista uurastajaa näyttämöllä, valoissa, johtokunnassa tai vaikkapa lavasteissa. Kunniamerkki on tunnustus joka lämmittää mieltä pitkään.

Anomukset tulee lähettää Suomen Harrastajateatteriliitolle mielellään kuukautta ennen toivottua luovutuspäivää hakulomakkeella  tai sähköpostitse Minna Ahlforsille [email protected]. Ansiomerkkien hakeminen on avointa kaikille harrastajateattereille.

 

SHT Kunniamerkki naamiot
SHT ansiomerkki hopeaköynnös
SHT Kunniamerkki kultainen

Kultainen ansiomerkki (lehvät – neula tai painonappi)
Edellyttää valtakunnallisia ansioita ja pitkäaikaista toimintaa harrastajateatterityön hyväksi. 270 €.

Kultainen tunnustusmerkki (naamiopari – neula tai painonappi)
Edellyttää pitkää uraa ja monipuolisia ansioita harrastajateatteritoiminnassa. 200 €.

Hopeinen ansiomerkki (lehvät – neula tai painonappi) Edellyttää pitkäaikaista ansiokasta toimintaa harrastajateatterin hyväksi joko yksinomaan näyttämötyössä tai myös muu toiminta (luottamustoimet, teatteritoimittajan työ, muut ansiot) huomioon ottaen. 90 €.

Hopeinen tunnustusmerkki (ilman lehviä – neula tai painonappi) Edellyttää joko pitkää uraa harrastajateatterissa tai monipuolisia ansioita tai erityisiä syitä. 55 €.

Näyttämötyön tunnustusmerkki (ilman lehviä, hopeoitu – neula tai painonappi) Edellyttää aktiivista toimintaa harrastajateatterissa tai erityisiä puoltavia syitä. 30 €.

Kunniakirja Teatterit tai muut alan yhteisöt voivat tilata kunniakirjoja ansioituneille jäsenilleen tai jäsenyhteisöille johtokuntansa päätöksellä. 8,50€